Ελλαδα

#MeToo: Δίωξη στον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου για βιασμό κατά συρροή

Τον καταγγέλλουν 4 γυναίκες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κίνημα #MeToo: Ασκήθηκε δίωξη σε ηθοποιό για βιασμό κατά συρροή από την εισαγγελία - Πρόκειται για τον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου.

Ακόμα μία δίωξη σε ηθοποιό ασκήθηκε για βιασμό κατά συρροή. H ποινική δίωξη ασκήθηκε στον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος σήκωσε το βάρος όλων των ερευνών.

Ο ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα, που αφορά σε τέσσερις γυναίκες οι οποίες κατήγγειλαν τη δράση του στη δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, με την εισαγγελική διάταξη αρχειοθετούνται ωστόσο τέσσερις πράξεις που έχουν επίσης καταγγελθεί από τα θύματα.

Το γεγονός που βάρυνε για την άσκηση της δίωξης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η διαχρονική δράση του κατηγορουμένου. Δράση η οποία φέρεται να ξεκινά το 2008 και να διαρκεί έως το 2015.

Αξίζει να σημειωθεί πως, εκτός από τις περιπτώσεις για τις οποίες ασκήθηκε η δίωξη, υπάρχουν και καταθέσεις ακόμα 4-5 γυναικών που έχουν τον έχουν καταγγείλει για κακοποιητική δράση, εκ των οποίων δύο είναι αδελφές.

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο ηθοποιός αρνήθηκε όσα του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι οι καταγγέλλουσες τον είχαν ερωτευτεί.

Τέλος, η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο ηθοποιό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις