- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σχολικές εκδρομές: Τα μέτρα για τις πολυήμερες - Πότε ξεκινούν
Τι ισχύει με τις ημερήσιες - Η ανακοίνωση για το rapid test
Οι σχολικές εκδρομές επιτρέπονται από το Σάββατο (16.02), σύμφωνα με τα νέα μέτρα. Με rapid test σε όλους τους μαθητές οι πολυήμερες από την 1η Μαρτίου.
Διευκρινίσεις για τις σχολικές εκδρομές δίνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα που σηματοδοτούν την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών για τον κορωνοϊό.
Οι σχολικές εκδρομές επιτρέπονται εκ νέου από το Σάββατο (16.02). Ωστόσο, οι πολυήμερες μπορούν να γίνονται από την 1η Μαρτίου με συγκεκριμένα μέτρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Με rapid test οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές
Όπως διευκρινίζει το Υπουργείο Παιδείας, όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν σε σχολικές εκδρομές οι οποίες έχουν διανυκτέρευση, πρέπει να κάνουν rapid test 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους.
Αυτό ισχύει τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους. «Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self / rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί» επισημαίνει ακόμη το Υπουργείο Παιδείας.
Και καταλήγει: «Κατά τις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ.».
Σχολικές εκδρομές και μέτρα - Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας
Ειδικότερα, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνέχεια σύσκεψης της Υπουργού Νίκης Κεραμέως με την Επιτροπή των Ειδικών με θέμα τις σχολικές εκδρομές, ανακοίνωσε:
- «Επιτρέπεται εκ νέου, από την ημερομηνία έκδοσης της οικείας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η διεξαγωγή ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων που ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας.
- » Από την 1η Μαρτίου θα δύναται να λάβει χώρα οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη περιλαμβάνει και διανυκτέρευση. Οι εκδρομείς που θα συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές, συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, εμβολιασμένοι ή μη, θα πραγματοποιούν rapid test 48 ώρες προ της αναχώρησης, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self / rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.
- Κατά τις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ.».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.