Ελλαδα

Δολοφονία Άλκη: Παρέμβαση Αρείου Πάγου - Τι ζητά ο εισαγγελέας

Να διεξαχθούν ανακρίσεις κατά προτεραιότητα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Παραγγελία στην ανακρίτρια από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Την κατά προτεραιότητα έρευνα της υπόθεσης για τη δολοφονία του Άλκη, θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, στη Θεσσαλονίκη, ζητεί, με νέα παρέμβασή του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Σε παραγγελία του προς την 7η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση, ο κ. Πλιώτας επικαλείται την «εξαιρετική σοβαρότητα» της υπόθεσης η οποία εντάσσεται «σε ακραία έξαρση της λεγόμενης σκληρής και «οπαδικής» βίας», καταλήγοντας πως είναι αναγκαία η ταχεία δικαστική εκκαθάρισή της. Ωστόσο, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διευκρινίζει ότι «αυτονοήτως» δεν πρέπει να χαθεί, στην προσπάθεια αυτή, ο επιβαλλόμενος ενδελεχής έλεγχος, η σε βάθος και με πληρότητα έρευνα και η εξαντλητική συλλογή των αναγκαίων για τη διακρίβωση της αλήθειας αποδεικτικών στοιχείων». Συγκεκριμένα, στην παραγγελία του κ. Πλιώτα αναφέρεται:

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της ποινικής υπόθεσης ανθρωποκτονίας από κοινού, τετελεσμένης και σε απόπειρα, κατά συρροή και λοιπές αξιόποινες πράξεις, υπόθεσης που κυριαρχείται από την τραγική συνέπεια του οδυνηρού θανάτου του 19χρονου φοιτητή Αλκιβιάδη Καμπανού, η σε βάρος του οποίου, εντασσόμενη σε ακραία έξαρση της λεγόμενης σκληρής και «οπαδικής» βίας, εγκληματική επιθετική συμπεριφορά, συνταράσσει την κοινωνία. Αξιολογώντας δε και τον μεγάλο αριθμό των κατηγορουμένων και την επιτακτικά προβαλλόμενη ανάγκη ταχείας δικαστικής εκκαθάρισης της υπόθεσης, διατάσσομε κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ, την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει της με αριθμ. Φ22-283 από 3-2-2022 παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, στην οποία επακριβώς καθορίζονται και εξειδικεύονται οι διωκόμενες αξιόποινες πράξεις, χωρίς, αυτονοήτως, από αυτήν (την κατ’ απόλυτη δηλαδή προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης) να παραβλάπτεται ο επιβαλλόμενος ενδελεχής έλεγχος, η σε βάθος και με πληρότητα έρευνα και η εξαντλητική συλλογή των αναγκαίων για τη διακρίβωση της αλήθειας αποδεικτικών στοιχείων».

Αναβολή για την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου πήρε ο 12ος κατηγορούμενος στη δολοφονία Καμπανού

Αναβολή για την υπόθεση του μαχαιριού που βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, ζήτησε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο 22χρονος που εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Η εισαγγελέας του είχε απαγγείλει κατηγορία για παράνομη οπλοκατοχή. Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του, ορίζοντας νέα δικάσιμο για την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα απολογηθεί και στην 7η τακτική ανακρίτρια για την επίθεση εναντίον του 19χρονου φοιτητή.

Νωρίτερα ο 22χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη και στην αρμόδια ανακρίτρια για τη δολοφονία. Ο 22χρονος επέστρεψε στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, για τις εξελίξεις στην ανακριτική διαδικασία ενημερώθηκε σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη και σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σε πληροφορίες που αφορούν και σε 13ο εμπλεκόμενο.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ