Ελλαδα

Εξαδάκτυλος: Εστίες υπερμετάδοσης οι καρναβαλικές εκδηλώσεις

Αύριο η σχετική απόφαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απόκριες: Γυναίκα με στολή σε καρναβάλι προηγούμενων χρόνων
Καρναβάλι - Στιγμιότυπο από καρναβαλικές εκδηλώσεις © EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Απόκριες 2022: Η απόφαση για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις - Γιατί ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τις χαρακτηρίζει εστίες υπερμετάδοσης.

Αύριο Τετάρτη (16/2) αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για το αν θα γίνουν και υπό ποιες προϋποθέσεις οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, να τις χαρακτηρίζει εστίες υπερμετάδοσης

«Για πρώτη φορά βλέπουμε ότι έχουμε μια καθοδική πορεία που δείχνει μια σταθερότητα, αλλά είμαστε πολύ ψηλά όσον αφορά τη διασπορά. Δε θέλουμε να έχουμε υπερμετάδοση καθώς αυτό θα ανέστρεφε τους σκληρούς δείκτες που έκαναν πολύ καιρό να ακολουθήσουν μια πτωτική πορεία που είναι αργή. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις είναι εστίες υπερμέταδοσης του κορωνοϊού», είπε στο Mega o κ. Εξαδάκτυλος. 

Στην ατζέντα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων βρίσκεται και το θέμα του αθλητισμού και των συνεδρίων. «Τα θέματα είναι ο αθλητισμός, περιμένουμε ένα καινούργιο πρωτόκολλο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και η διεξαγωγή των συνεδρίων. Ίσως έχουμε και κάποια απόφαση για τις σχολικές εκδρομές».

Ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε και στη διασκέδαση και το ζήτημα των όρθιων πελατών, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί επίσης στην αυριανή συνεδρίαση. «Κάποια στιγμή ξέρουμε ότι παραβιάζεται το μέτρο. Φοβόμαστε τα μεγάλα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης που η τήρηση των κανόνων είναι δύσκολη».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ