Ελλαδα

Πατέρας Τοπαλούδη: Δεν γίνεται να θέλουν να μειώσουν την ποινή

«Πρέπει να μαζέψουν όση δύναμη τους έχει απομείνει», είπε για την οικογένεια του Άλκη

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δίκη Ελένης Τοπαλούδη: Τι είπε ο πατέρας της, Γιάννης, για τη μείωση ποινής των δραστών.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της Ελένης που κακοποιήθηκε σεξουαλικά και δολοφονήθηκε στη Ρόδο, βρέθηκε μαζί με τη σύζυγό του στην Αθήνα για το Εφετείο των δύο δραστών και μίλησε για την εκδίκαση της υπόθεσης.

«Δεν γίνεται δολοφόνοι και βιαστές να θέλουν να μειώσουν τις ποινές τους», είπε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη τόνισε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί ως έχει η πρωτόδικη ποινή των δραστών, δηλαδή ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη, χωρίς ελαφρυντικά.

«Περιμένουμε το αυτονόητο, δηλαδή να παραμείνει η ποινή όπως ήταν πρωτόδικα: ισόβια και 15 χρόνια ομόφωνα. Η ομόφωνη καταδίκη μάς είχε χαροποιήσει στιγμιαία. Μόνο στιγμιαία, όμως, γιατί δεν υπάρχει χαρά για την οικογένειά μας» είπε.

«Είναι μία μέρα δύσκολη, όπως και η πρώτη μέρα του δικαστηρίου που συναντήσαμε για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο τους βιαστές, ειδεχθείς δολοφόνους και βασανιστές του παιδιού μας» σημείωσε ο ίδιος.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης, αναφερόμενος στον πόνο ενός γονέα που χάνει το παιδί του, επεσήμανε ότι όσα χρόνια και εάν περάσουν, «η ψυχολογική κατάσταση του γονέα που χάνει το παιδί του δεν γιατρεύεται ποτέ».

Όπως είπε, μπορεί οι δύο δράστες να τιμωρηθούν από το δικαστήριο για την αποτρόπαιη πράξη τους, όμως ο ίδιος και η οικογένειά του θα ζουν έναν «ισόβιο ψυχικό θάνατο».

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξή του, κάνοντας μνεία στους γονείς και άλλων θυμάτων τέτοιων εγκλημάτων, της Ελένης, της Γαρυφαλλιάς, της Καρολάιν, της Δώρας, της Ζωής, και μεταφέροντας το αίτημά τους «για αυτά τα τέρατα» να είναι ισόβια.

Πατέρας Ελένης Τοπαλούδη: Είμαστε στο πλευρό της οικογένειας του Άλκη

Με τον ίδιο τρόπο που σήμερα στο Εφετείο οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη δέχτηκαν τη συμπαράσταση άλλων γονιών, οι ίδιοι στέκονται στο πλευρό της οικογένειας του Άλκη.

«Δυστυχώς, έχουμε περάσει αυτές τις καταστάσεις και ξέρουμε πόσο δύσκολες είναι αυτές οι πρώτες μέρες. Πρέπει να μαζέψουν όση δύναμη τους έχει απομείνει, να σταθούν στα πόδια τους και να συνειδητοποιήσουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν στη συνέχεια, τι τους συνέβη ακριβώς. Να συνειδητοποιήσουν ότι το δωμάτιο του παιδιού τους, του Άλκη, θα είναι αδειανό και θα μείνουν με τις αναμνήσεις. Δυστυχώς, μ’ αυτές τις αναμνήσεις ζούμε καθημερινά κρατώντας τη μνήμη του παιδιού μας ζωντανή», σημείωσε ο πατέρας της Ελένης.

Η αγκαλιά της Κούλας Τοπαλούδη με τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών όπου δικάζονται σήμερα (14/2) σε δεύτερο βαθμό οι δολοφόνοι της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη. Η μητέρας της Ελένης, κ. Κούλα Τοπαλούδη, έπεσε στην αγκαλιά της μητέρας της Γαρυφαλλιάς, που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο το περασμένο καλοκαίρι. 

«Η ζωή του κάθε δολοφονημένου παιδιού, που υφίσταται τα πάνδεινα μέχρι να το αποτελειώσουν, να το εξουθενώσουν και να το πετάξουν ζωντανό από τα βράχια είναι δεκαέξι χρόνια και δεν ξέρουμε αν εκτίσουν αυτή την ποινή», δήλωσε η Κυριακή Τοπαλούδη, σύμφωνα με την ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Παρακαλώ πολύ όλους να βγάλουν τον όρο ισόβια. Στις δέκα ημέρες μετά την πρωτόδικη απόφαση οι δολοφόνοι μπορούν να ασκήσουν έφεση για να πάρουν ελαφρυντικά. Light δολοφονία δεν υπάρχει. Καρδιοεγκεφαλικές κακώσεις light στον εγκέφαλο του παιδιού μου δεν υπάρχουν. Στραγγαλισμός με μαχαίρια -πήραν και άλλο μαχαίρι αφού στράβωσε το πρώτο- δεν υπάρχει, έκαναν ότι τους κατέβει στο μυαλό κατά τον βιασμό αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα. Προσβάλλω με τον όρο αυτό και τα τέρατα. Είναι κάτι παραπάνω». 

«Δεν θα δεχθώ μείωση της ποινής. Θα τα φέρω όλα τούμπα εγώ, η μάνα της Ελένης», δήλωσε η κ. Κυριακή Τοπαλούδη. 

Η μητέρα της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη, κ. Κούλα, πέφτει στην αγκαλιά της μητέρας της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις