Ελλαδα

Αριθμοί ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό

Θα ξεπεράσουν τα 21 εκατομμύρια οι τουρίστες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την εκτίμηση για την υπερκάλυψη του στόχου των 19 εκατομμυρίων τουριστών εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης, με αφορμή την ανακοίνωση της αύξησης κατά 16,5% των αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας για το επτάμηνο σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, που έφθασαν σε 8,14 εκατομμύρια.

Οι αφίξεις ξένων τουριστών το 2013 έφθασαν σε 17,9 εκατομμύρια, ενώ αν υπολογιστούν και οι επισκέπτες με κρουαζιέρα οι συνολικές αφίξεις ξεπέρασαν τα 20,1 εκατομμύρια. Φέτος οι αφίξεις ξένων τουριστών θα ξεπεράσουν τα 19 εκατομμύρια, ενώ με τους επισκέπτες κρουαζιέρας θα ξεπεράσουν τα 21,2 εκατομμύρια.

Όλα τα σημαντικά αεροδρόμια της χώρας παρουσιάζουν διψήφιες αφίξεις τον Ιούλιο, με πρωταθλητές τα αεροδρόμια της Αθήνας (+31%), των Χανίων (+22,9%), της Μυκόνου (+39,9%), της Σαντορίνης (+26,7%) και της Καλαμάτας (+62,5%).

Ειδική αναφορά χρήζει η περίπτωση της Καλαμάτας, η οποία παρουσιάζει εντυπωσιακούς ρυθμούς αύξησης καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς και έχει συνεισφέρει σημαντικά στην τουριστική άνοδο της Μεσσηνίας.

Εξαίρεση αποτελεί το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το οποίο φαίνεται πως έχει πλέον φθάσει τα όρια της φέρουσας ικανότητάς του (αύξηση μόλις 2,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013).