- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελένη Τοπαλούδη: Αρχίζει τη Δευτέρα η δίκη στο Εφετείο Αθηνών
Αποφασίστηκε να γίνει στην Αθήνα, για λόγους ασφαλείας
Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου θα αναβιώσει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η υπόθεση της δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.
Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών Δικαστηρίου θα καθίσουν αύριο ο 24χρονος Ροδίτης και ο 22χρονος φίλος του, αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι στο πρωτόδικο δικαστήριο καταδικάστηκαν για τον βιασμό, την άγρια κακοποίηση που υπέστη και τη δολοφονία της 19χρονης Ελένης Τοπαλούδη σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξης χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.
Η άτυχη φοιτήτρια βιάστηκε και δολοφονήθηκε το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. Η σορός της είχε βρεθεί στις 28 Νοεμβρίου 2018, από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στον βραχώδη όρμο «Φώκια» στους Πεύκους.
Σύμφωνα με τα ευρήματα των ιατροδικαστών η νεαρή κοπέλα ήταν ακόμη ζωντανή πριν την πετάξουν στη θάλασσα.
Η δίκη αποφασίστηκε να γίνει στην Αθήνα, για λόγους ασφαλείας. Ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου, εκτιμώντας ότι η διεξαγωγή της δίκης στη Ρόδο θα διασάλευε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, αναφέροντας παράλληλα τον κίνδυνο λιντσαρίσματος των κατηγορουμένων, ζήτησε αυτή να γίνει εκτός Ρόδου.
Παραμένει ακόμη άγνωστο αν θα διεξαχθεί η δίκη. Ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, Αλέξης Κούγιας, έχει καταστήσει σαφές ότι η δίκη πρέπει να γίνει αύριο, πλην όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει διοριστεί νέος δικηγόρος σε έναν εκ των κατηγορουμένων. Ο Ροδίτης έχει μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές Γρεβενών, ενώ ο Αλβανός δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να παραστεί στη δίκη και θα εκπροσωπηθεί δια πληρεξουσίου, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Για ψευδείς δηλώσεις εκτάσεων σε νησιά από παραγωγούς στην Κρήτη
Τι κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα
Μία από τις προτάσεις έχει σχεδιαστεί από Ελληνίδα γραφίστρια
Τι αλλάζει στις δύο γραμμές
Το χρονικό της υπόθεσης
Ηλικίας από 14 έως 17 ετών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η στιγμή της σύγκρουσης καταγράφηκε από κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο ταμπλό του ταξί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
Οι φλόγες επεκτάθηκαν και στα δέντρα δίπλα στον αυτοκινητόδρομο
Πρεμιέρα σήμερα για το επιχειρησιακό σύστημα της ΕΛΑΣ
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και γονείς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.