Ελλαδα

Πυξ Λαξ: Η απάντηση για την υπόθεση παιδοφιλίας και τον ντράμερ

«Έχει πάψει να συνεργάζεται με εμάς»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυξ Λαξ
Πυξ Λαξ © EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η ανακοίνωση των Πυξ Λαξ για τον ντράμερ που εμπλέκεται σε υπόθεση παιδοφιλίας.

Με ανάρτησή τους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Πυξ Λαξ διευκρινίζουν ότι εδώ και χρόνια δεν έχουν καμία επαγγελματική ή άλλη σχέση με τον ντράμερ που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατηγορείται για υπόθεση παιδοφιλίας.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, οι Πυξ Λαξ δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο ανήλικο θύμα και στην οικογένειά του «που βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του, όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Πυξ Λαξ

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που σοκαρισμένοι είδαμε και αναφέρουν το όνομα της μπάντας.

Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 και ήταν ο Μπαμπης Στόκας ο Φιλιππος Πλιατσικας κι ο Μανος Ξυδούς με εκπρόσωπο του συγκροτήματος το Νίκο Λώρη.

Στα 30 και πλέον αυτά χρόνια έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς και τεχνικούς.

Ο συγκεκριμένος μουσικός που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια. για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται και στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του.

Όπως φυσικά δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι’ αυτόν αλλά και οποιονδήποτε άλλο από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν. Τον πρώτο λόγο έτσι κι αλλιώς σ αυτά τα θέματα έχει η δικαιοσύνη.

Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι που βίωσε  κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του, όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις  να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο συγκεκριμένος ντράμερ θα δικαζόταν σήμερα από το Εφετείο αλλά η δίκη αναβλήθηκε για τις 11 Απριλίου. Ο μουσικός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.

Ο εν λόγω μουσικός κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2011 και 2013 προχώρησε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του κοριτσιού που τότε ήταν μαθήτρια στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Μιλώντας στο OPEN, ο δικηγόρος της οικογένειας, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στην αρχική καταδίκη του μουσικού, σημειώνοντας πως «δεν έχει σημασία η αναγνωρισιμότητα ή μη του δράστη, αλλά είναι μια σημειολογικά φορτισμένη δίκη γιατί επιτέλους έχει ωριμάσει η συνθήκη στην Ελλάδα γι' αυτό το αδίκημα που είναι από τα πλέον σοβαρά με σκοτεινό αριθμό».

«Έχει φτάσει η ώρα ώστε οι γονείς να ακούν τα παιδιά τους -που συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση- και όταν όλα γίνουν σωστά, τότε η αξιοπιστία του παιδιού που είναι πληγωμένο και που φέρνει το τραύμα για πολλά χρόνια είναι το ζητούμενο. Το θέμα είναι να ενθαρρυνθούν, να ανοίξουν τα στόματά τους, να μιλήσουν και να απευθυνθούν σωστά απέναντι στις Αρχές», πρόσθεσε.

Καταδικάστηκε μουσικός αγαπημένου συγκροτήματος για αποπλάνηση ανηλίκου |Ώρα Ελλάδος 11/2/22|OPEN TV

Αναφερόμενος, δε, στη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα θύματα, διευκρίνισε ότι ο κατηγορούμενος είχε τον τρόπο του, είτε με την αναγνωρισιμότητά του, ή κάπως αλλιώς, για να αποσπάσει την εμπιστοσύνη του κοριτσιού και της οικογένειάς του, ενώ ασελγούσε σε βάρος της ανήλικης για περίπου 1,5 χρόνο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως παρά τη σοβαρή κατηγορία, αλλά και την πρωτόδικη καταδίκη του μουσικού, δεν είχε εκδοθεί εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατηγορούμενου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ