Ελλαδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Διακόπηκε η δίκη - Πότε θα συνεχιστεί

Δεκτό το αίτημα του Αλέξη Κούγια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημήτρης Λιγνάδης: Διακόπηκε η δίκη του σκηνοθέτη για τους τέσσερις βιασμούς - Πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία

Διακόπηκε μετά από αίτημα του Αλέξη Κούγια η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη για τους τέσσερις βιασμούς που κατηγορείται ότι έχει πράξει. 

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη ζήτησε τη διακοπή της δίκης λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεων που έχει με άλλες υποθέσεις στις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να παραστεί στο δικαστήριο, καθώς συμπληρώνουν παραγραφές και 18μηνα. Όπως ανέφερε, δεν δημιουργείται πρόβλημα για τον κατηγορούμενο και την κράτησή του, καθώς έχει ακόμη ένα εξάμηνο.

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε τη διακοπή της δίκης σε σύντομη δικάσιμο και προγραμματισμό για τις μεταγενέστερες δικασίμους.  Στο δικαστήριο, μεταξύ άλλων, ήταν παρών ο αδελφός του κατηγορούμενου, ενώ στην αίθουσα βρέθηκε και η βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστόπουλου.

Κατά την έξοδο του κ. Κούγια από το δικαστικό μέγαρο ο συνήγορος δέχθηκε εντονότατη φραστική επίθεση από συγκεντρωμένους σε συμπαράσταση των θυμάτων, ενώ ένας εξ' αυτών εκσφενδόνισε πάνω του ένα μπουκάλι με νερό. Το επεισόδιο δεν έλαβε έκταση, καθώς ο συνήγορος παρέμεινε ψύχραιμος και απομακρύνθηκε από το σημείο.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Φεβρουαρίου. 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε στα δικαστήρια το πρωί της Παρασκευής (11/2) κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Στη δικαστική αίθουσα έφτασαν και τα τρία από τα τέσσερα πρόσωπα που υποστηρίζουν ότι ο σκηνοθέτης τα βίασε.

 

 

Δημήτρης Λιγνάδης: Αντίθετη με τη διακοπή δικηγόροι των ατόμων που τον κατήγγειλαν

Την αντίθεσή τους στο αίτημα για διακοπή της δίκης εξέφρασαν οι δικηγόροι των ατόμων που κατήγγειλαν τον σκηνοθέτη. «Έχει δηλώσει ο ίδιος, μέσω της υπεράσπισής του, ότι διακαώς επιθυμεί να δικαστεί και συγχρόνως θα ζητήσει εντός μήνα διακοπή, προεξοφλώντας την απόφαση του δικαστηρίου. Αν θέλει διακαώς να δικαστεί γιατί κωλυσιεργεί αναρωτιέμαι; Ή ξέρει ότι δεν θα αθωωθεί και σου λέει ένας μήνας παραπάνω δεν έχει διαφορά ή έχει ξεκινήσει τακτική εξάντλησης 18μηνου που θα οδηγήσει στην ελευθέρωση του…».

Όπως είπαν, οι μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό, ούτε να διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη. 

Φωτογραφίες από την άφιξη τού Δημήτρη Λιγνάδη στο δικαστήριο © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ