Ελλαδα

Θάνατος τριών κοριτσιών: Τα πρώτα πρόσωπα που θα καταθέσουν

Οι αρχές εξετάζουν την κάθε περίπτωση θανάτου ξεχωριστά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η μητέρα των κοριτσιών που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια
Η μητέρα των κοριτσιών που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια

Θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα: Ποιοι θα καταθέσουν και γιατί ίσως χρειαστούν εξειδικευμένες εξετάσεις.

Κατά κύριο λόγο γιατροί αναμένεται να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα. Οι αρχές θα εξετάσουν όλα τα δεδομένα από τους ιατρικούς φακέλους των κοριτσιών, προκειμένου να ρίξουν φως στα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο της τρεις αδελφές της οικογένειας Δασκαλάκη, μέσα σε τρία χρόνια. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αναμένεται το επόμενο διάστημα να καταθέσουν δύο γιατροί από το νοσοκομείο της Πάτρας και τρεις από νοσοκομείο της Αθήνας, όπου είχε χρειαστεί να νοσηλευτούν τα παιδιά. Ακόμη, θα καταθέσουν τρεις ιατροδικαστές, δύο από την Αθήνα και μία από την Πάτρα, ώστε να αναλύσουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής τους έκθεσης. Οι αρχές εξετάζουν την κάθε περίπτωση θανάτου ξεχωριστά. 

Στο ενδεχόμενο να χρειάζονται πολύ εξειδικευμένες εξετάσεις για τον εντοπισμό της αιτίας θανάτου των κοριτσιών αναφέρθηκε ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Σπύρος Παπαϊωάννου. «Είναι πολύ λεπτό το θέμα. Έχει εμπλακεί ο Εισαγγελέας. Από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η εμπλοκή, ενδεχομένως να χρειάζονται κάποιες πολύ εξειδικευμένες εξετάσεις που αφορούν τον γενετικό έλεγχο, τον έλεγχο DNA, το οποίο πιθανώς θα συσχετιστεί με την υπόθεση», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Παπαϊωάννου και πρόσθεσε: «Μπορούν να γίνουν κάποιες εξετάσεις που θα δώσουν κάποια περαιτέρω στοιχεία. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή για να δούμε την τελική έκβαση αυτών των ερευνών και από εκεί και έπειτα θα συζητήσουμε κάποια πράγματα. Σίγουρα κάποιος μπορεί να σκεφτεί κάποια νοσήματα, αλλά αυτή τη στιγμή να κάνουμε υπομονή από σεβασμό στην οικογένεια». 

Θρίλερ με τον θάνατο των τριων παιδιών στην Πάτρα

 

 

Οι θάνατοι των τριών κοριτσιών

Η οικογένεια Δασκαλάκη είδε να φεύγουν από τη ζωή τα τρία κορίτσια της μέσα σε τρία χρόνια

Το 2020 σε ηλικία 3,5 ετών πεθαίνει η μικρή Μαλένα. Όπως αναφέρουν οι γονείς, μέσω του δικηγόρου τους, αιτία θανάτου ήταν η αιφνίδια ανακοπή από απροσδιόριστα αίτια, ενώ στη συνέχεια ο θάνατος του κοριτσιού αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Η οικογένεια κινήθηκε τότε νομικά, υποβάλλοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου και η υπόθεση ερευνάται ποινικά.

Το 2021 φεύγει από τη ζωή η Ίριδα, σε ηλικία μόλις έξι μηνών. Οι γιατροί μιλούν και πάλι για αιφνίδια ανακοπή από απροσδιόριστα αίτια, ωστόσο μετά από ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

Στις 29 Ιανουαρίου 2022 η οικογένεια έχασε και το τρίτο της παιδί, την 9χρονη Τζωρτζίνα. Για άλλη μία φορά, οι γονείς ακούνε ότι πρόκειται για αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, με δεδομένο ότι εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ