Ελλαδα

Δολοφονία Αλκη: Ο 20χρονος Αλβανός πάει στα σύνορα να παραδοθεί

Είπε πως θέλει να δώσει εξηγήσεις και να δικαστεί στην Ελλάδα για τη δολοφονία του Αλκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία Αλκη: Ο 20χρονος Αλβανός πάει στα σύνορα να παραδοθεί
Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης © EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δολοφονία Αλκη: Ο 20χρονος Αλβανός πάει στα σύνορα για να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές.

Ο 20χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και διέφυγε στην Αλβανία, ετοιμάζεται να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές στα σύνορα. Ο 20χρονος είχε παραδοθεί στις αλβανικές Αρχές και κρατείτο στην Κορυτσά.

Αργά το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, αφέθηκε ελεύθερος για να κατευθυνθεί στα ελληνοαλβανικά σύνορα και να παραδοθεί στην ΕΛ.ΑΣ. ώστε να δικαστεί στην Ελλάδα για τον φόνο του 19χρονου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 20χρονος που έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να δικαστεί στην Ελλάδα, μετά από συνεννόηση των Αρχών της Ελλάδας και της Αλβανίας αναμένεται να πάει στην Κρυσταλλοπηγή για να παραδοθεί, με αστυνομική συνοδεία.

Μιλώντας στο STAR, ο δικηγόρος του 20χρονου, Παρασκευάς Σπυράτος, δήλωσε πως μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με την παράδοσή του στην Ελλάδα, καθώς είναι ίσως και θέμα ωρών. Άψογη χαρακτήρισε τη συνεργασία των ελληνικών και αλβανικών Αρχών και ουσιαστική τη συναίνεση του πελάτη του.

Ο κατηγορούμενος έχει δηλώσει, εξάλλου, πως προτιμά να δικαστεί και να εκτίσει την ποινή του στην Ελλάδα.

Δολοφονία Άλκη: «Μέσα από τα βάθη της ψυχής μου, λυπάμαι για όλα»

Ο 20χρονος ο οποίος αποτέλεσε μέλος της ομάδας που δολοφόνησε τα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου τον 19χρονο Άλκη Καμπανού και τραυμάτισε δύο φίλους του, πριν παραδοθεί στις αλβανικές Αρχές, σήμερα, μίλησε στην κάμερα του Alpha και στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

«Φοβήθηκα. Ηταν να φύγει ο πατέρας μου και η γιαγιά μου για Αλβανία και τους είπα να πάω και εγώ. Δεν είχα βρεθεί ξανά σε τέτοια θέση και φοβήθηκα. Δεν με βοήθησε κανείς να διαφύγω, δεν είχα πει τίποτα στον πατέρα μου για το τι συνέβη, του το είπα εδώ. Ο πατέρας μου ήταν να φέρει τη γιαγιά μου στην Αλβανία, καθώς μένει εδώ, και του είπα να πάω μαζί», είπε αρχικά, και προσέθεσε:

«Είναι μια μεγάλη περιπέτεια αυτή για τη ζωή μου και φοβάμαι πολύ. Για μένα δεν φοβάμαι κάτι, όλα τα άλλα θα τα πω στον ανακριτή».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο 20χρονος είπε ότι γνωρίζει ότι οι συγκατηγορούμενοί του έχουν συλληφθεί και ότι τα έχει μάθει όλα από τις ειδήσεις.

«Θα παραδοθώ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσω την υπόθεση» ανέφερε, ενώ σε ερώτηση αν θέλει να πει κάτι στους γονείς του Αλκη, είπε: «Ειλικρινά, μέσα από τα βάθη της ψυχής μου, λυπάμαι για όλα και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Ζητώ συγχώρεση από την οικογένεια του παιδιού. Εχω μετανιώσει. Δεν θα πήγαινα στο γήπεδο ξανά, γιατί η οπαδική βία έχει φθάσει στα άκρα». Συμπλήρωσε ακόμη: «Εχω φέρει την οικογένειά μου σε δύσκολη θέση, απλά θέλω να σταθούν δυνατοί».

Ο 20χρονος κατηγορούμενος παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς το μεσημέρι της Πέμπτης (10/5). Δύο μέρες μετά τη θανατηφόρα επίθεση των δραστών στους φιλάθλους του Άρη, ο νεαρός διέφυγε στην Αλβανία.

Πλέον, θέμα χρόνου αποτελεί και η έκδοσή του στις ελληνικές αρχές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ