Ελλαδα

ΚΕΜ: Σεμινάρια για τις εξετάσεις απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας

Με τη συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σώτη Τριανταφύλλου
© Κωνσταντίνος Τζέμης

Ξεκινά ο τρίτος κύκλος προπαρασκευαστικών σεμιναριών του ΚΕΜ με τη Σώτη Τριανταφύλλου για τις εξετάσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, το Θεάτρο των Αλλαγών, αλλά και άλλοι συνεργάτες προσφέρουν εθελοντικά σε πρόσφυγες και μετανάστες, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τον Δήμο Αθηναίων και το ΚΕΜ, προπαρασκευαστικά σεμινάρια για τις εξετάσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Τα σεμινάρια για την προετοιμασία για το Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση προσφέρονται δωρεάν και διεξάγονται διαδικτυακά σε δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα (τουλάχιστον 20), με τον τρίτο κύκλο να ξεκινά στις 11 Μαρτίου 2021.

Οι αιτήσεις για τα προπαρασκευαστικά σεμινάρια για τις εξετάσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας γίνονται ηλεκτρονικά όλο το χρόνο και κρατείται λίστα αναμονής. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα σεμινάρια μπορούν να στείλουν email στο kem@athens.gr για να προμηθευτούν την αίτηση.

Το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του Δήμου Αθηναίων λειτουργεί ως τοπικό σημείο αναφοράς για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών -ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και ενημέρωση για κοινωνικά δικαιώματα- σε πολίτες τρίτων χωρών (μετανάστες και δικαιούχους διεθνούς προστασίας) με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την κοινωνική τους ένταξη.

Αναλυτικά, oι υπηρεσίες που παρέχονται στο ΚΕΜ είναι οι ακόλουθες:

  • Ψυχοκοινωνική στήριξη /Συμβουλευτική.
  • Νομική συμβουλευτική.
  • Υποβολή αιτήσεων για κοινωνικές παροχές, όπως: Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), επίδομα ενοικίου, επιδόματα αναπηρίας κτλ.
  • Παροχή πληροφοριών/ Υποστήριξη σε σχέση με διοικητικές διαδικασίες, ΑΦΜ, κάρτα ΟΑΕΔ και λοιπά έγγραφα.
  • Αίτηση για στέγαση αιτούντων άσυλο.
  • Δικτύωση-Παραπομπή αιτημάτων σε αρμόδιες δομές, υπηρεσίες, φορείς.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών λειτουργούν μόνο με ραντεβού, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Το ΚΕΜ είναι ανοιχτό στο κοινό καθημερινές 9πμ-5μμ και ραντεβού κλείνετε τηλεφωνώντας στο 2132082998.

Δράσεις κοινωνικής ένταξης για ενήλικες:

  1. κύκλοι μαθημάτων ελληνικής γλώσσας για αρχάριους και κύκλοι μαθημάτων ελληνικής γλώσσας και στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού για τις εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας,
  2. κύκλοι μαθημάτων αγγλικής γλώσσας για αρχάριους και προχωρημένους και προετοιμασία για εξετάσεις γλωσσομάθειας μέχρι Α2,
  3. κύκλοι μαθημάτων πληροφορικής και προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσης των βασικών δεξιοτήτων χειρισμού Η/Υ (Windows, Word, Excel και Internet),
  4. εξατομικευμένες συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής.

Διαπολιτισμικές δράσεις με έμφαση στην οργάνωση θεατρικών και λοιπών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για παιδιά και νέους προσφυγικής καταγωγής, πολίτες τρίτων χωρών και Έλληνες.

Οι αιτήσεις μαθημάτων Ελληνικών, Αγγλικών και Πληροφορικής για ενήλικες γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10πμ ως 1μμ στον 4ο όροφο του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων (Μαιζώνος 45,Μεταξουργείο). Για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2105246722 ή μέσω email στο kem@athens.gr. Οι αιτήσεις γίνονται όλο το χρόνο και κρατείται λίστα αναμονής. Σημείωση: Για την εγγραφή σε μάθημα χρειάζεται φωτοαντίγραφο νομιμοποιητικού εγγράφου.

Για να κλείσει κάποιος ραντεβού Επαγγελματικής Συμβουλευτικής καλεί στο 210 5249704 (Δευτέρα και Πέμπτη, ώρες 8πμ-2μμ) είτε επισκέπτεται το γραφείο του ΚΕΜ (Μαιζώνος 45, 3ος όροφος).

Δείτε εδώ ενημερώσεις σχετικά με τις αλλαγές στο πρόγραμμα των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ