Ελλαδα

Δολοφονία Άλκη: Στον ανακριτή οι γονείς και οι φίλοι του

Τραύμα από μαχαίρι φέρει 22χρονος συλληφθείς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι γονείς του Άλκη
Οι γονείς του Άλκη © ANT1

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Στον ανακριτή οι γονείς και οι φίλοι του που δέχθηκαν την επίθεση.

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρίσκονται οι γονείς του 19χρονου Άλκη και οι δυο φίλοι του, που τραυματίστηκαν κατά τη δολοφονική επίθεση, πριν από μια εβδομάδα, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να συναντήσουν την 7η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και διά του ποινικολόγου, Αλέξη Κούγια, να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Δολοφονία Άλκη: Τραύμα από μαχαίρι φέρει 22χρονος συλληφθείς

Ενα νέο στοιχείο βλέπει τώρα το φως της δημοσιότητας καθώς οι αστυνομικοί, φτάνουν όπως όλα δείχνουν στον χούλιγκαν που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 19χρονο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ένας από τους συλληφθέντες, έχει τραύμα στο χέρι του, που όπως διαπιστώθηκε προήλθε από το μαχαίρι που κρατούσε και δολοφόνησε τον άτυχο Άλκη. Πρόκειται για έναν 22χρονο Αλβανό, που συνελήφθη από τους αστυνομικούς την περασμένη Κυριακή, μαζί με άλλους 7 που πήραν μέρος στη φονική επίθεση.

Ο 22χρονος έχει τραυματιστεί από το μαχαίρι που χρησιμοποίησε στη δεξιά του παλάμη. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το τραύμα και όπως αναφέρουν αυτό προήλθε όταν κατά τη διάρκεια της επίθεσης του έφυγε για λίγο από τα χέρια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. 

Ο ίδιος για την ώρα αρνείται πως είναι ο δολοφόνος του Άλκη. Δεν μπορεί όμως να εξηγήσει πειστικά, πως προήλθε το τραύμα στην παλάμη του. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση και τον ανέκριναν, θεωρούν πλέον πως έχουν στα χέρια τους, το στοιχείο κλειδί για τον δράστη της ανθρωποκτονίας.

Γονείς Άλκη: Η «θυσία» του παιδιού μας να ενώσει του φιλάθλους

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησαν το πρωί της Τρίτης οι γονείς του δολοφονημένου Άλκη, συγκινώντας για ακόμη μια φορά. Ο κ. Αριστείδης είπε πως στόχος της οικογένειας είναι να γίνει η «θυσία» του παιδιού τους εφαλτήριο για να ενωθούν οι φίλαθλοι των ομάδων και για να σταματήσει η πολιτική βία.

«Δεν πρέπει να ξεχαστεί το θεμα του Άλκη. Αν ξεχαστεί θα το βρει άλλη οικογένεια μπροστά της. Είναι κρίμα να θρηνούν νέα παιδιά οι οικογένειες», είπε ο κ. Αριστείδης, αν και είπε λίγο αργότερα πως το αίτημα μοιάζει λίγο ουτοπικό, φοβούμενος πως στο μέλλον πάλι κάποια άλλη οικογένεια θα βρεθεί σε θέση αντίστοιχη με την δική τους.

Η μητέρα του άτυχου Άλκη, η κα Μελίνα, εμφανώς συγκινημένη, είπε «Να μην ξαναφύγει άδικα ένα νέο παιδί, να μην ξαναθρηνήσουν οικογένειες. Εμένα θα μου δώσει ανακούφιση αν συμβεί αυτό».

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, αναφέρθηκε και στις αποδοκιμασίες κατά των συλληφθέντων για την φονική επίθεση, λέγοντας «βγήκε κόσμος να αποδοκιμάσει τους κατηγορούμενους. Δεν είναι σωστές ενέργειες, δεν είναι δείγμα πολιτισμού, προτιμούμε μια σιωπηλή στάση, παρά τις φωνές».

Συγκλόνισε η μητέρα του 19χρονου, λέγοντας πως «αυτή η ηρεμία που έχω, που ίσως μου στέλνει το ίδιο μου το παιδί που είχε ηρεμία, είχε αγάπη ψυχής. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο κύκλος αίματος».

Δολοφονία Άλκη: Νέο βίντεο δείχνει την πορεία των ΙΧ των δραστών

Βίντεο καταγράφει την κίνηση των ΙΧ των δραστών λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Στο νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα τέσσερα αυτοκίνητα που κατεβαίνουν την οδό Πλαστήρα. 

Όπως θα δείτε στο βίντεο που δημοσίευσε το mynews, φαίνεται η πορεία των αυτοκινήτων επί της οδού Πλαστήρα, κοντά στην οδό Γαζή, όπου σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη και τους φίλους του. Η διέλευση των οχημάτων γίνεται περίπου 16 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, λίγο πριν δηλαδή οι δράστες κατεβούν από τα αυτοκίνητά τους και επιτεθούν στον Άλκη και την παρέα του. 

Βίντεο ντοκουμέντο: Τα αυτοκίνητα των δραστών λίγο πριν τη δολοφονία του Άλκη

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ