Ελλαδα

Απόδραση κρατουμένων στα Χανιά: Έρευνες για τους δύο βαρυποινίτες

ΕΔΕ σε βάρος πέντε αστυνομικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι κρατούμενοι που δραπέτευσαν από το Αστυνομικό Μέγαρο στα Χανιά
Οι κρατούμενοι που δραπέτευσαν από το Αστυνομικό Μέγαρο στα Χανιά © cretapost.gr

Απόδραση κρατουμένων από το Αστυνομικό Μέγαρο στα Χανιά: Τι υποστήριξαν οι τρεις που συνελήφθησαν - Έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο.

Τρεις από τους πέντε κρατούμενους που απέδρασαν την Κυριακή από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων συνέλαβαν οι αρχές το βράδυ της Δευτέρας (8/2). Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο κρατουμένων. 

Οι τρεις κρατούμενοι οδηγήθηκαν τα ξημερώματα παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, εκεί δηλαδή όπου λίγες ώρες πριν είχαν καταφέρει να το σκάσουν κόβοντας τα σίδερα του παραθύρου της τουαλέτας των κρατητηρίων.

Φωτογραφία από τα κάγκελα που έσπασαν οι κρατούμενοι που απέδρασαν από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων
Φωτογραφία από τα κάγκελα που έσπασαν οι κρατούμενοι που απέδρασαν από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων © cretapost.gr

Σύμφωνα με το cretapost.gr, δήλωσαν άγνοια για το πού βρίσκονται οι άλλοι δύο βαρυποινίτες. Σήμερα (8/2) αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές Αγυιάς. 

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι τρεις κρατούμενοι κατάφεραν να διαφύγουν όταν έσπασαν κάγκελο από το παράθυρο στις τουαλέτες του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων και στη συνέχεια χωρίστηκαν από τους άλλους δύο. Ισχυρίστηκαν, ακόμη, ότι έκλεψαν όχημα για να φτάσουν στο Ηράκλειο. Οι τρεις, ηλικίας 34 ετών, 32 ετών και 29 ετών βρέθηκαν από τις αστυνομικές αρχές σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου.

Μεταγωγή των τριών δραπετών από το Ηράκλειο στα Χανιά

Απόδραση κρατουμένων στα Χανιά: ΕΔΕ εις βάρος πέντε αστυνομικών

Το αρχηγείο της αστυνομίας διέταξε ΕΔΕ σε βάρος πέντε αστυνομικών ενώ την ίδια ώρα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι τρεις αστυνομικοί των κρατητηρίων.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται: «Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος πέντε (5) αστυνομικών (Αξιωματικού και τεσσάρων (4) κατωτέρων) του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, σχετικά με περιστατικό απόδρασης πέντε (5) κρατουμένων, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, από τα κρατητήρια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας. Επιπλέον, σε βάρος τριών εξ’ αυτών (Αξιωματικού και δύο (2) κατωτέρων) ελήφθη το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ