Ελλαδα

Δολοφονία Άλκη: Τραύμα από μαχαίρι φέρει 22χρονος συλληφθείς

Δεν αποκαλύπτει στις αρχές πώς τραυματίστηκε στην παλάμη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Οι 8 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Οι 8 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια © ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού: Πληροφορίες για τραύμα από μαχαίρι στην παλάμη συλληφθέντος - Παράσταση πολιτικής αγωγής από την οικογένεια.

Τραύμα από μαχαίρι στην παλάμη του φέρεται να έχει ένας από τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο 22χρονος συλληφθείς δεν αποκαλύπτει στις αρχές το πώς τραυματίστηκε, με τους αστυνομικούς που εξετάζουν την υπόθεση να εκτιμούν ότι του γλίστρησε το μαχαίρι που κρατούσε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής την 1η Φεβρουαρίου. Πιθανότατα να είναι και το άτομο που φαίνεται στο βίντεο, το οποίο είναι στα σκαλοπάτια, και χτυπάει με μανία ενώ είναι πεσμένος αιμόφυρτος στο έδαφος ο 19χρονος Άλκης.

Σήμερα Τρίτη (8/2) οι γονείς του 19χρονου Άλκη Καμπανού θα δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής με τον δικηγόρο τους Αλέξη Κούγια να δηλώνει: «θα εμφανιστούμε σήμερα με τους γονείς και με την αδελφή του Αλκιβιάδη και με το ένα από τα παιδιά, γιατί το άλλο είναι τραυματίας και δεν μπορεί να έρθει για να δηλώσουμε την υποστήριξη της κατηγορίας. Σήμερα θα πάρουμε αντίγραφο της δικογραφίας». 

Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού: Το σημείο όπου έπεσε νεκρός
Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού: Το σημείο όπου έπεσε νεκρός © EUROKINISSI/ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

 

Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού: Νέα στοιχεία για τρεις από τους συλληφθέντες

Τρεις από τους συλληφθέντες βρίσκονται υπό την έρευνα των αρχών, καθώς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν προκύψει εις βάρος τους νέα στοιχεία. Από τα στοιχεία που προκύπτουν  από τα εργαστήρια στο επίκεντρο βρίσκεται η εμπλοκή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. 

Εχθές, οι οκτώ συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν. Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος του, διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Μετά την προθεσμία που έλαβαν επιστρέφουν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Θα μπορούσε να ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση

Ο ποινικολόγος και συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» για τις εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του φοιτητή, αλλά και στα στοιχεία που προκύπτουν από έρευνες σε συνδέσμους ομάδων για την οπαδική βία. 

Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας
Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο οπλοστάσιο που εντόπισε η αστυνομία στη λέσχη, υποστήριξε ότι θα μπορούσε να έχει γίνει ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση «γιατί έχουμε περισσότερα από 3 πρόσωπα και να συσχετίσει τα όπλα με τις συμπεριφορές των εγκληματιών, να ζητήσει άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών μήπως φτάσουμε σε κάποια άκρη. Με ποιους μιλάνε αυτοί και κάνουν τέτοιες ενέργειες;»

Μάλιστα, είπε ότι έχει δεχθεί απειλές για την υπόθεση, περιγράφοντας ότι μηχανές με κρανοφόρους πέρασαν επιδεικτικά μπροστά από το σπίτι του, κορνάροντας. «Δεν υπήρχε άλλος λόγος να είναι εκεί. Το σπίτι μου βρίσκεται σε αδιέξοδο και δεν υπάρχει άλλη οικία». 

Δολοφονία Άλκη: Νέο βίντεο δείχνει την πορεία των ΙΧ των δραστών

Βίντεο καταγράφει την κίνηση των ΙΧ των δραστών λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Στο νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα τέσσερα αυτοκίνητα που κατεβαίνουν την οδό Πλαστήρα. 

Όπως θα δείτε στο βίντεο που δημοσίευσε το mynews, φαίνεται η πορεία των αυτοκινήτων επί της οδού Πλαστήρα, κοντά στην οδό Γαζή, όπου σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη και τους φίλους του. Η διέλευση των οχημάτων γίνεται περίπου 16 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, λίγο πριν δηλαδή οι δράστες κατεβούν από τα αυτοκίνητά τους και επιτεθούν στον Άλκη και την παρέα του. 

Βίντεο ντοκουμέντο: Τα αυτοκίνητα των δραστών λίγο πριν τη δολοφονία του Άλκη

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ