Ελλαδα

Δολοφονία Άλκη - Συνήγορος 23χρονου: «Ο δράστης έχει συλληφθεί»

«Ο 23χρονος δεν χτύπησε και δεν χρησιμοποίησε κανένα όπλο», δηλώνει ο δικηγόρος του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού: Το σημείο όπου έπεσε νεκρός
Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού: Το σημείο όπου έπεσε νεκρός © EUROKINISSI/ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη: Τι δηλώνει ο συνήγορος του 23χρονου που έχει προφυλακιστεί - Ποιος είναι ο δράστης του εγκλήματος.

Ο συνήγορος του 23χρονου που συνελήφθη πρώτος και προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του 19χρονου, Άλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη, δηλώνει ότι ο δράστης του εγκλήματος έχει συλληφθεί ήδη από τις αρχές, υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης του «ήταν στην περιοχή της επίθεσης, αλλά δεν είναι ο δολοφόνος». 

«Ο βασικός εμπλεκόμενος έχει την ευθύνη. Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση, είναι αυτό που βρήκαν οι αστυνομικοί στον τόπο του εγκλήματος. Αυτός που έφερε το όπλο με το οποία έγιναν τα χτυπήματα, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, σύμφωνα με τα αντικειμενικά ευρήματα. Είναι αρκετοί από τους κατηγορούμενους που λένε πως το συγκεκριμένο πρόσωπο κρατούσε το όπλο με το οποίο έγιναν τα χτυπήματα. Ο 23χρονος βρισκόταν στην περιοχή, αλλά δεν πλησίασε στο σημείο της επίθεσης, δεν χτύπησε και δεν χρησιμοποίησε κανένα όπλο. Στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, κανείς εκ των επιβατών δεν έφερε όπλο. Η αρχική εκτίμηση της Αστυνομίας είναι πως τα όπλα που βρέθηκαν πεταμένα, δεν σχετίζονται με την επίθεση», δήλωσε το πρωί της Τρίτης (8/2) στον Ant1 ο δικηγόρος, Θεόδωρος Σιμόπουλος. 

Σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο, ο 23χρονος «έδωσε αναλυτικότατη περιγραφή των γεγονότων, εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια όσα έγιναν και πλέον γίνεται αντιστοίχιση με τα άλλα στοιχεία της έρευνας».

Συγκινούν οι γονείς του δολοφονημένου Άλκη - «Δεν νιώθουμε μίσος»

Συγκινούν με τις δηλώσεις τους οι γονείς του 19χρονου, Άλκη Καμπανού, που δολοφονήθηκε την 1η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισαν ότι «δεν νιώθουμε μίσος για τους δράστες».

«Ο γολγοθάς θα κρατήσει μέχρι τον θάνατο μας», είπε ο πατέρας του 19χρονου Άλκη, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ενότητας για την εξάλειψη της οπαδικής βίας και των κακοποιών στοιχείων: «Δεν ήθελα να ξεκινήσει ένας κύκλος αίματος, ένας εμφύλιος πόλεμος για τις ομάδες για αυτό ζήτησα και έναν φιλικό αγώνα. Είναι στα χέρια των διοικήσεων των ομάδων και των οπαδών που θέλουν να λέγονται φίλαθλοι. Δεν αποτελεί για εμάς εξιλέωση ή εκδίκηση η σύλληψη των δραστών αλλά για την ελληνική κοινωνία. Να αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και είναι προς τον καλό δρόμο. Η δικαιοσύνη πιστεύω θα πράξει το έργο της. Αν παλαιότερα κάνανε κάποιο σφάλμα να κάνουνε την αυτοκριτική τους να εντοπίσουν το λάθος. Αν δεν κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας θα συνεχίζεται αυτό το πράγμα». 

Η μητέρα του Άλκη Καμπανού, Μελίνα, εξέφρασε τη συγκίνησή της για τα μηνύματα συμπαράστασης που έλαβε από τους φίλους του 19χρονου. «Τους ευχαριστούμε τους φίλους του, είμαστε περήφανοι. Είναι αξιόλογα παιδιά με αξιόλογες οικογένειες». Ακόμη, δήλωσε ότι οι δράστες δεν είχαν τη σωστή ανατροφή από το περιβάλλον τους. «Όταν μεγαλώσεις ένα παιδί χωρίς αγάπη, μέσα στην απόρριψη και δεν του μάθεις ορισμένες αξίες όπως ο σεβασμός, πως περιμένεις ότι θα καταλήξει;

«Όταν άκουσα ότι ήταν στην ίδια ηλικία με τον Άλκη στεναχωρήθηκα. Να μπει ένας προβληματισμός, γιατί έφτασαν εκεί που έφτασαν;», συμπλήρωσε ο πατέρας του.

Ειδήσεις Βραδινό Δελτίο | Συγκλονίζουν οι γονείς του Άλκη: Θέλουμε κάθαρση | 07/02/2022

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ