Τα μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας μετά τη σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό ανακοίνωσε οκυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
«Πάγια βούληση του πρωθυπουργού είναι να συνεχιστεί η έμπρακτη προσπάθεια για καταπολέμηση της οπαδικής βίας, χωρίς βαρύγδουπες εξαγγελίες» επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μετά τη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων υπουργών που πραγματοποιήθηκε το πρωί.
Θύμισε τις νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει και μπορούν να αξιοποιηθούν από βιντεοληπτικά υλικά όλες οι παράνομες πράξεις που τελούνται εντός και εκτός αθλητικών χώρων.
«Η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε σε πολύ σύντομο διάστημα να εξιχνιάσει την αποτροπαία δολοφονία, χάρη και στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια» ανέφερε. Όπως γνωστοποίησε για τον περιορισμό των φαινομένων βίας θα προωθηθούν πρωτοβουλίες σε τρία επίπεδα: Εντατικοί έλεγχοι, αυστηρότερο πλαίσιο ποινών και αλλαγές στον ποινικό κώδικα.
Αναλυτικά ο κ. Οικονομου είπε ότι άμεσα έρχεται στην Βουλή νομοσχέδιο μέσω του οποίου η κυβέρνηση θα προωθήσει:
- ακόμη μεγαλύτερη αυστηροποίηση για την λειτουργία των λεσχών
- αναγκαίες προσαρμογές ποινικού κώδικα
- εντατικοποίηση ελέγχων από Αστυνομία.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει στοχευμένα μέτρα, προκειμένου οι ανατιμήσεις να έχουν μικρό αποτύπωμα στα νοικοκυριά, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ευστάθεια της οικονομίας.
Η κυβέρνηση δεν κάθεται με δεμένα χέρια απέναντι στα προβλήματα των πολιτών, τόνισε ο κ. Οικονόμου απαριθμώντας σειρά μέτρων για την ανακούφιση των νοικοκυριών από τις αυξήσεις στις τιμές.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Η έκθεση συγκεντρώνει έργα, εμπειρίες και αποτελέσματα από μια σειρά δράσεων
Αυξάνονται οι καταγγελίες για επιθέσεις σε γιατρούς και υγειονομικούς σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Το βίντεο - αφιέρωμα της εταιρίας παραγωγής για την αείμνηστη ηθοποιό
Απολύτως ανακριβή χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ τα δημοσιεύματα για χειροπέδες σε καθηγητές εντός σχολείου
Τροχαίο στο 44,5ο χλμ προς Κόρινθο – Τραυματίστηκε οδηγός βαν, επί τόπου Τροχαία και Πυροσβεστική
Ένα χρόνο πριν η σπουδαία ηθοποιός είχε μιλήσει μέσα από το Γηροκομείο Αθηνών
Η ανακοίνωση της οικογένειας Ντε Γκρες
Η σπουδαία ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 92 ετών
Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία της πνοή, όπως ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας
Η πρόγνωση Τσατραφύλλια για χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και ισχυρούς βοριάδες
Ο γνωστός επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή
Σκληρή δήλωση Αλειφτήρα κατά Ανεστίδη, ενόψει της συνάντησης των αγροτών με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου
Όλες οι αργίες για το 2026
Η 24χρονη πέρασε στο αντίθετο ρεύμα στη Μάρκου Μπότσαρη και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές
Από το βράδυ ξεκινά η μεταβολή του καιρού
Δύο χρόνια διοίκησης Αγγελούδη χωρίς μεταρρυθμίσεις, με αυξήσεις τελών και χαμηλές επιδόσεις ανακύκλωσης, για την παράταξη «Θεσσαλονίκη για Όλους»
Αναφέρθηκε στο πολιτικό κίνημα που οργανώνεται, τις τύψεις και τις μετακινήσεις της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.