Ελλαδα

Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν νεκροί και οι τρεις ορειβάτες

Παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα…

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι τρεις αγνοούμενους ορειβάτες εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους, στα Καλάβρυτα.

Νεκροί εντοπίστηκαν από ομάδα διάσωσης και οι τρεις ορειβάτες που αγνοούνται από χθες στον Χελμό. Ο πρώτος από την παρέα των τριών, εντοπίστηκε από ιδιώτη λίγο μετά τις 15.00 χωρίς τις αισθήσεις του. Ήταν εκείνος που ειδοποίησε την Πυροσβεστική. Η είδηση προκάλεσε μεγάλη κινητικότητα στο χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα, με τους διασώστες να ξεκινούν προς το επίμαχο σημείο. Όταν έφτασαν εντόπισαν νεκρό και τον δεύτερο. Νωρίτερα ελικόπτερο εντόπισε προσωπικό αντικείμενο ενός από τους ορειβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία άτομα που θεωρούνται έμπειρα στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ξεκίνησαν από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων για να ανέβουν στο Χελμό. Άνθρωποι από το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησαν τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση. 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, περιπολικό της ΕΛΑΣ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπως επίσης και ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης. Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμε κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Καλάβρυτα: Επιχείρηση για τον εντοπισμό τριών αναρριχητών © kalavrytanews.com

Στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες αλλά οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ