Ελλαδα

Κοζάνη: Δύο ιερείς καταδικάστηκαν για ασέλγεια σε ανήλικο αγόρι

Ένας τρίτος ιερέας αθωώθηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοζάνη: Δύο ιερείς καταδικάστηκαν για ασέλγεια σε ανήλικο αγόρι
Αίθουσα δικαστηρίου © EPA Pool

Ένοχοι κρίθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής από το Μεικτό Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας δυο ιερωμένοι που κατηγορούνται για ασέλγεια σε ανήλικο.

Στο εδώλιο κάθισαν δυο αρχιμανδρίτες και ένας ιερέας, οι οποίοι στο παρελθόν λειτουργούσαν στην Κοζάνη, σε χωριό της Ελίμειας και γνωστή Μονή των Γρεβενών (με στενή σχέση με τα χωριά της περιοχής Τσιαρτσιαμπά), με τις κατηγορίες της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου και ασέλγεια επ’ αμοιβή.

Πρωτόδικα και οι τρεις είχαν αθωωθεί από τις κατηγορίες, με τον εισαγγελέα να ασκεί έφεση, ζητώντας αναίρεση της σημαντικής, από πολλές πλευρές, αυτής υπόθεσης.

Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή των τριών χρόνων φυλάκισης και στους δυο, με αναστολή. με την εισαγγελέα να ζητά να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου για τους δυο καταδικασθέντες, κάτι που τελικά συνέβη. Η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ήταν ενοχή του ενός και η απαλλαγή των άλλων δύο κατηγορουμένων, λόγω αμφιβολιών.

Οι καταδικασθέντες - σύμφωνα με την δικογραφία- προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε ανήλικο αγόρι, που σύμφωνα με την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η οποία παρουσιάστηκε στο δικαστήριο «είχε πνευματική αδυναμία και ανικανότητα να αντισταθεί στις πράξεις των κατηγορουμένων».

Σύμφωνα με το kozanimedia, σήμερα οι δυο ιερωμένοι είναι αρχιμανδρίτες στα Φάρσαλα, ενώ ο τρίτος ιερέας βρίσκεται σε μοναστήρι της περιοχής της Κοζάνης. Και οι τρεις αρνήθηκαν στις σημερινές καταθέσεις την ενοχή τους, κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένες κατηγορίες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ