Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε συνδέσμους φιλάθλων του ΠΑΟΚ

Βρέθηκε ματσέτα στον τόπο του εγκλήματος

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεσσαλονίκη: Ταυτόχρονη επιχείρηση της αστυνομίας σε συνδέσμους του ΠΑΟΚ.

Ταυτόχρονη επιχείρηση της αστυνομίας αυτή την ώρα σε διάφορους συνδέσμους του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το GRtimes.gr, αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στις οδούς Παπάφη και Ορέστου, όπου βρίσκονται συνολικά τρεις σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ, ενώ το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και στην περιοχή του Ευόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι σε έρευνα σε σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟΚ, στον οποίο ανήκε ο 23χρονος δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, στο κέντρο της πόλης, που έγινε χθες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, εργαλεία, όπως φτυάρια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα.

Όσα βρέθηκαν στον Σύνδεσμο Φιλάθλων του 23χρονου © ΕΛΑΣ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, λίγα μέτρα από το σημείο του εγκλήματος βρέθηκε μία ματσέτα, η οποία θα εξεταστεί, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν την έφεραν πάνω τους οι δράστες της αιματηρής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη, που οδήγησε στον θάνατο του 19χρονου.

Το εν λόγω φονικό όπλο εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, από δημοσιογράφο της εκπομπής Live News και έναν οδοκαθαριστή, στην άκρη του δρόμου, κάτω από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, στην οδό Νικολάου Πλαστήρα. Το όπλο βρέθηκε σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τα σκαλιά της πολυκατοικίας που δολοφονήθηκε ο Άλκης.

Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία και άνδρες της ΕΛΑΣ έσπευσαν στο σημείο και πήραν το μαχαίρι. Πλέον, εξετάζεται εάν το συγκεκριμένο αντικείμενο το είχε πάνω του ένας από τους δράστες της αιματηρής επίθεσης και του έπεσε ή το πέταξε ενώ έφευγε από το σημείο.

Βρέθηκε ματσέτα στον τόπο του εγκλήματος © MEGA

Θεσσαλονίκη: 4 χρόνια στον 23χρονο για τα ευρήματα στον σύνδεσμο

Ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών αλλά και χρηματική ποινή 2.200 ευρώ, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 23χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 19χρονου στη Χαριλάου, ο οποίος δικάστηκε, σήμερα, με την αυτόφωρη διαδικασία για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε αστυνομική έφοδος μετά το φονικό.

Επειδή στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν κλειδιά του συγκεκριμένου συνδέσμου, με τα οποία οι αστυνομικοί εισήλθαν στον χώρο, σχηματίστηκε δεύτερη δικογραφία εις βάρος του, εκτός απ' αυτή που αφορά το έγκλημα με θύμα τον 19χρονο.

«Είχα κλειδιά, ήταν μια μέρα στον χώρο και τα πήρα. Δεν ξέρω ποιοι άλλοι έχουν πρόσβαση στον χώρο, ούτε ποιοι έχουν κλειδιά», είπε ο 23χρονος, αλβανικής καταγωγής, στην απολογία του, αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με τα ευρήματα.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για πέντε πράξεις και συγκεκριμένα: Λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Η παραπάνω ποινή αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της. Επιπλέον, το Δικαστήριο αποφάσισε την απαγόρευση παρακολούθησης πάσης φύσεως αθλητικών εκδηλώσεων για 5 χρόνια και για το ίδιο διάστημα την υποχρεωτική παρουσία του, στη διάρκεια αγώνων της ομάδας του, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου όπου διαμένει.

Αναζητούνται οι συνεργοί του δολοφόνου του Άλκη Καμπανού

Εντωμεταξύ τόσο ο δικηγόρος της οικογένειας του Αλκη Καμπανού όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχαν προαναγγείλει νωρίτερα εξελίξεις. «Κάθε ώρα που περνάει με την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, θα έχουμε σοβαρότατες εξελίξεις, η ΕΛΑΣ έχει ακόμα περισσότερα δεδομένα», είχε πει χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε: «Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία για εμάς είναι η πλήρης εξιχνίαση του εγκλήματος γιατί οι δράστες είναι περίπου οκτώ». Όπως είπε«πρέπει να συλληφθούν όλοι και να κατηγορηθούν όλοι για το ίδιο αδίκημα ανεξάρτητα αν κάποιος από αυτούς μαχαίρωσε ή χτύπησε στο κεφάλι το θύμα ή αν μαχαίρωσε τους άλλους δύο ή τους χτύπησε».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές βρίσκονται στα ίχνη των συνεργών του 23χρονου από την Αλβανία που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Αλκη Καμπανό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις