Ελλαδα

Δολοφονία Άλκη: Ομολόγησε ο 23χρονος που συνελήφθη

Έχει βαρύτατο παρελθόν στην οπαδική βία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία Άλκη: Ομολόγησε ο 23χρονος που συνελήφθη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΑΣ 19ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ © EUROKINISSI/ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε ο 23χρονος που συνελήφθη - Έρχονται δύο ακόμα συλλήψεις.

Ομολόγησε το έγκλημά του ο 23χρονος που συνελήφθη νωρίτερα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για οπαδό του ΠΑΟΚ που έχει βαρύτατο παρελθόν στην οπαδική βία. Ο νεαρός άνδρας είχε συλληφθεί το 2019 για οπαδική συμπλοκή και εις βάρος του εκκρεμεί δίκη.

Ο συλληφθείς φέρεται να αναγνωρίστηκε από τους τραυματίες και είναι συνδεσμίτης σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι ο ιδιοκτήτης ενός εκ των αυτοκινήτων των δραστών.

Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τη διαδρομή των αυτοκινήτων με τα οποία έφτασαν και έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας οι δράστες, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές βρίσκονται στα ίχνη δύο ακόμα δραστών και από ώρα σε ώρα αναμένονται δύο ακόμα συλλήψεις.

Δολοφονία Άλκη - Τάκης Θεοδωρικάκος: Θα αποδοθεί δικαιοσύνη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, γνωστοποίησε πριν ότι συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης και είπε πως «θα αποδοθεί δικαιοσύνη». «Επικοινώνησα με τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της» γράφει συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός, παράλληλα, εξέφρασε «τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Ξέρω ότι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των αγαπημένων του προσώπων. Τουλάχιστον, θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Θρήνος στην κηδεία του 19χρονου Άλκη Καμπανού

Η σύλληψη του δολοφόνου του Άλκη Καμπανού έγινε την ώρα που φίλοι και συγγενείς, σε κλίμα απέραντης οδύνης, έλεγαν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο. Στο παιδί που προχθές το βράδυ απολάμβανε τη βόλτα του στη Θεσσαλονίκη μαζί με δυο φίλους του όταν τους επιτέθηκαν απρόκλητα η ομάδα των χούλιγκαν, ρώτησαν τον Αλκη τι ομάδα είναι και στη συνέχεια αφού τον χτύπησαν αλύπητα, τον μαχαίρωσαν κοντά στη βουβωνική χώρα δολοφονώντας τον εν ψυχρώ.

«Σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο», φώναζε, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 19χρονος Αλκης. Μια μαρτυρία πραγματικά ανατριχιαστική.

Ο Αλκης Καμπανός ετάφη στη Βέροια, τραγικές φιγούρες οι γονείς του και η αδελφή του που δεν μπορούσαν να αντιληφθούν ότι πρέπει να αποχαιρετήσουν το παιδί τους, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ την ώρα που απολάμβανε τη βόλτα του με τους φίλους του.

«Αφήστε με να πάω μαζί του», φώναζε ο συντετριμμένος πατέρας, ενώ κανείς δεν μπορούσε να συγκρατούσε τα δάκρυά του.

Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ 19ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΚΗ
Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ 19ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΚΗ © EUROKINNISSI

Συγκίνηση, εν τω μεταξύ, προκαλούν τα μηνύματα που αφήνουν στα εκατοντάδες λουλούδια που έχουν αφήσει περαστικοί στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος Αλκης.

Mηνύματα στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος Αλκης
Mηνύματα στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος Αλκης © EUROKINNISSI/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κόσμος αποχαιρετά με μηνύματα τον 19χρονο Άλκη

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ