Ελλαδα

Κλειστά σχολεία, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί και αύριο

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλειστά σχολεία στην Αττική και αύριο λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα»
Κλειστά σχολεία στην Αττική και αύριο λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αττική και αύριο, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της Αττικής και αύριο, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022. 

«Με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και κατόπιν σχετικών συστάσεων και εισηγήσεων των οικείων Δήμων, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο 27 Ιανουαρίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κλειστά θα είναι επίσης τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί» αναφέρεται στη σχετικά ανακοίνωση.

Να θυμίσουμε πως τα σχολεία στην Αττική είναι κλειστά από τη Δευτέρα, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Ελπίδα» ενώ στον «αέρα» μένει το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης. Προχθές και χθες αντίστοιχα είχε ανακοινωθεί η γενική αργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και δεν πραγματοποιήθηκε τηλεκπαίδευση καθώς δεν υπήρχε το διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξή της.

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

• Αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. 
• Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή). 
• Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ