Ελλαδα

Κορίνθου – Πάτρας: Δόθηκαν 7 ολόκληρα χλμ.

Μεγαλειώδης νίκη των κρατικών υπηρεσιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
74322-150048.jpg

7 χιλιόμετρα της νέας Εθνικής Οδού (ΕΟ) Κορίνθου - Πάτρας από τα 120 συνολικά, δόθηκαν σήμερα Πέμπτη στην κυκλοφορία από τον υπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοϊδης εγκαινίασε το τμήμα Αρχαία Κόρινθος- Ζευγολατιό, λέγοντας: «Σε ενάμιση περίπου χρόνο από σήμερα και λιγότερο, η απόσταση Κόρινθος – Πάτρα θα είναι μόλις 1 ώρα. Θα είναι ένας σύγχρονος δρόμος και ασφαλής».

Μερικά χαρακτηριστικά του αυτοκινητόδρομου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί:

· 12 σήραγγες στις περιοχές Δερβένι, Μαύρα Λιθάρια, Ακράτα, Πλάτανος, Λαμπίρι, Παναγοπούλα με συνολικό μήκος 16 χιλιόμετρα. Σημερινό ποσοστό ολοκλήρωσης: 78%.

· 48 γέφυρες.

· 47 ανισόπεδες διαβάσεις (από πάνω) και 129 από κάτω. Ποσοστό ολοκλήρωσης 52%.

Υπενθυμίζεται ότι ο δρόμος είναι σήμερα γεμάτος εμπόδια από εργοτάξια, για τα έργα που θα γίνονταν εδώ και πολλά χρόνια, αλλά είχαν εγκαταλειφθεί. Είναι, επίσης, αιτία πολλών σοβαρότατων δυστυχημάτων, ιδίως επειδή το 95% του δε διαθέτει διαχωριστική νησίδα.  

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός
«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός

Πλέον είναι απαραίτητο, πρέπει να κατανοηθούν τα αίτια. Απαιτείται να σταματήσουμε να εκπαιδεύουμε τα αγόρια όπως εκπαιδεύτηκαν οι πατεράδες τους. Να τους βοηθήσουμε να κατέβουν από το βάθρο τους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.