Ελλαδα

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Έρχεται νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Πότε θα υπάρξει ύφεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία «Ελπίδα»
Κακοκαιρία «Ελπίδα» © EUROKINNISSI

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Κολυδάς: Έρχεται νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες - Μέχρι πότε θα κρατήσει.

Για νέα επιδείνωση του καιρού που θα κρατήσει μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα έκανε λόγο εκ μέρους της ΕΜΥ ο Θοδωρής Κολυδάς. Το πρώτο κύμα πέρασε, είπε στην έκτακτη ενημέρωση από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, ενώ ανέφερε ότι τέσσερις φορές την ημέρα αναλύονται τα μετεωρολογικά μοντέλα.

«Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το κύμα συνεχίζεται με μεγάλες εντάσεις και θα κρατήσει μέχρι και τα μεσάνυχτα ή μία-δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα. Το κύμα αυτό θα έχει 16 ώρες συνολικά διάρκεια. Παρότι τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν μια ύφεση, εντούτοις σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, της Στερεάς και Εύβοιας, δείχνουν μεγάλες ποσότητες χιονιού κυρίως τις βραδινές ώρες», είπε ακόμη.

Για το Λεκανοπέδιο, ο κ. Κολυδάς εξήγησε ότι ύφεση θα δούμε από το μεσημέρι της αυριανής ημέρας. «Οι πολύ ψυχρές μάζες μας έφεραν χιονοκαταιγίδες και συνεχίζονται και στις νότιες νησιωτικές περιοχές» τόνισε. Όσον αφορά στον παγετό, ο κ. Κολυδάς ανέφερε ότι αύριο και μεθαύριο θα είναι εντονότερος και επικίνδυνος στις περιοχές που έχει χιονίσει.

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Καλλιάνος: Σφοδρές χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, τα φαινόμενα θα διατηρηθούν ισχυρά τις επόμενες ώρες στην πρωτεύουσα, με σφοδρές χιονοπτώσεις και κεραυνούς. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη νότια Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου αλλά και την Κρήτη.

Από την Πέμπτη, οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν σε ολόκληρη τη χώρα ενώ από την Παρασκευή αναμένεται και άνοδος της θερμοκρασίας. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ