Ελλαδα

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Χιονοκαταιγίδες τη Δευτέρα στην Αττική

«Σχεδόν σίγουρη χιονόστρωση στο Σύνταγμα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιόνια στη λίμνη Μπελέτσι στην Πάρνηθα
Χιόνια στη λίμνη Μπελέτσι στην Πάρνηθα © ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Γιάννης Καλλιάνος: Έρχονται χιονοκαταιγίδες τη Δευτέρα στην Αττική.

«Πιθανές χιονοκαταιγίδες τη Δευτέρα στην Αττική και σχεδόν σίγουρη χιονόστρωση στο Σύνταγμα», προβλέπει ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Για ένα σπάνιο φαινόμενο στην Αττική κάνει λόγο ο μετεωρολόγος που θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξει χιονόπτωση την Δευτέρα στα κεντρικά και βόρεια της Αττικής, αλλά και στα νότια.

 

 

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

«Τα νεότερα στοιχεία του ECMWF (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόγνωσης) για την Αττική και για το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα το μεσημέρι – απόγευμα έως την Τρίτη το μεσημέρι – απόγευμα, είναι τα ακόλουθα:

Πιθανότητες χιονόπτωσης:

  • Στην κεντρο-βόρεια Αττική: 99%
  • Στη νότια Αττική: 90%
  • Πιθανότητες χιονόστρωσης άνω των 2 cm:
  • Από τα βόρεια προάστια και βορειότερα: 99%
  • Στο κέντρο της Αθήνας: 85%
  • Στα νότια προάστια: 55-60%
  • Στο νότιο άκρο της Αττικής (Σούνιο, Λαύριο, κτλπ): 35-40%

Στο επίκεντρο η Αθηνών – Λαμίας

Επίσης, στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας αλλά και στην Κεντρική Εύβοια θα δημιουργηθούν απ’ ότι φαίνεται πολλά προβλήματα μιας και οι χιονοστρώσεις εκεί μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και τα 30-40 cm τουλάχιστον.

Όλα τα παραπάνω ενδεχόμενα φαίνεται ότι έχουν σχεδόν “κλειδώσει”. Από εδώ και στη συνέχεια το μόνο που χρειάζεται από όλους μας είναι μεγάλη προσοχή διότι οι χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές του νομού θα είναι πολύ πυκνές (και ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα) και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που μπορεί να οδηγήσουν σε χιονοθύελλες.

Πιθανές χιονο-καταιγίδες στο νομό Αττικής

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα, από το απόγευμα της Δευτέρας και στη συνέχεια, στην Αττική (και όχι μόνο), να δούμε ένα φαινόμενο που σπανίως μπορεί να το δει κάποιος, όπως τις χιονο-καταιγίδες! Δηλαδή πυκνές χιονοπτώσεις συνοδεία ηλεκτρικών εκκενώσεων (αστραπές / κεραυνοί)».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ