Ελλαδα

Ποινική δίωξη στον ιερέα για τον βιασμό ανήλικης

Σε αργία με απόφαση Ιερώνυμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποινική δίωξη στον ιερέα για τον βιασμό ανήλικης
Ποινική δίωξη στον ιερέα για τον βιασμό ανήλικης © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον 37χρονο ιερέα για τον βιασμό της ανήλικης Κάτω Πατήσια.

Ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων ασκήθηκε στον 36χρονο ιερέα που συνελήφθη για τον βιασμό ανήλικης. Συγκεκριμένα, ο ιερέας κατηγορείται πλέον για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό, το οποίο, κατά πληροφορίες, αφορά σε ακατάλληλες φωτογραφίες που ζητούσε να του στέλνει το παιδί.

Μετά την άσκηση της δίωξης σε βάρος του, η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκε και ο κατηγορούμενος.

Ο 36χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Τρίτη προκειμένου να ενημερωθεί για την σε βάρος του δικογραφία και να προετοιμάσει την απολογία του.

Στα δικαστήρια βρέθηκε και η κόρη του κατηγορούμενου ιερέα, η οποία φώναζε πως ο πατέρας της είναι αθώος.

Τη δικογραφία ανέλαβε χθες ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος και άμεσα προχώρησε στην άσκηση δίωξης.

Συνελήφθη ιερέας για βιασμό ανήλικης: Σε αργία με απόφαση Ιερώνυμου

Σημειώνεται ότι με απόφαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο ιερέας τέθηκε σε αργία και παράλληλα με την δικαιοσύνη ξεκινούν οι ανακρίσεις από τα εκκλησιαστικά όργανα προκειμένου, εάν προκύψουν στοιχεία, να παραπεμφθεί σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφει στην κατάθεση που έχει δώσει το ανήλικο κορίτσι φέρεται να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 εως τον Μάιο του 2020.

Η ανήλικη φοβόταν να μιλήσει στο οικογενειακό της περιβάλλον μέχρι που τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε στενό συγγενικό της πρόσωπο τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του ιερέα, τον οποίο είχε και δάσκαλο στο κατηχητικό.

Σύλληψη ιερέα για βιασμό: Η ανακοίνωση της αστυνομίας 

«Συνελήφθη χθες (20-1-2022) το απόγευμα, δυνάμει εντάλματος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορείται ότι σε παρελθόντα χρόνο, διέπραξε τα προαναφερόμενα αδικήματα σε βάρος ανήλικης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος του ημεδαπού εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ