Ελλαδα

Η πτήση των μαχητικών Rafale στο FIR Αθηνών μέσα από εικόνες

Στιγμιότυπα που εντυπωσιάζουν

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ιστορική πτήση των Rafale στο ελληνικό FIR μέσα από εικόνες και βίντεο. Δείτε τα εντυπωσιακά στιγμιότυπα.

Στην Τανάγρα προσγειώθηκαν εχθές, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα μαχητικά αεροσκάφη αναχώρησαν από το Ιστρ της Γαλλίας με προορισμό την 114 Πτέρυγα Μάχης αφού πρώτα πέρασαν από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Μάλιστα εικόνες από την άφιξη των Rafale στην Ελλάδα κατέγραψαν οι πιλότοι των Mirage που τα συνόδευσαν μέχρι την Τανάγρα και οι οποίες έχουν αναρτηθεί στον λογαριασμό AegeanDeltas331.

Τα στιγμιότυπα είναι από διάφορα σημεία της χώρας, από όπου πέρασαν τα μαχητικά, όπως η εμβληματική γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» στο Ρίο-Αντίρριο, αλλά και πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος.

Βίντεο από την ιστορική πτήση των Rafale στον ελληνικό εναέριο χώρο.

 

«Πολλαπλασιαστή ισχύος που αναβαθμίζει τη χώρα μας σε επίπεδο επιχειρησιακό, τεχνολογικό, αλλά και γεωπολιτικό», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα νέα μαχητικά Rafale κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή παραλαβής των πρώτων έξι αεροσκαφών.

«Ένα καινούργιο κεφάλαιο ξεκινά σήμερα για την 332 Μοίρα, εντάσσοντας στην τάξη της ένα από τα πλέον σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη που υπάρχουν στον κόσμο, το αεροσκάφος Rafale», σημείωσε ο Διοικητής 332 Μοίρας, Αντισμήναρχος (Ι) Μιχαήλ Κούρτης.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα προμηθευτεί συνολικά 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραφεί η πρόσθετη σύμβαση για την αγορά επιπλέον έξι καινούργιων μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Τα μαχητικά Rafale έχουν ακτίνα δράσης 2.800 μίλια και μεγάλη χωρητικότητα σε καύσιμα, δύο κινητήρες, είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο και ισχυρό ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης ενώ έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν δύο πυραύλους Exocet.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις