Ελλαδα

Η στιγμή της επίθεσης εξωσχολικών σε μαθητές του ΕΠΑΛ Ευόσμου

Τι αναφέρει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βίντεο δείχνει νεαρά άτομα να ασκούν βία σε βάρος συνομηλίκων τους έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου.

Βίντεο από τη Θεσσαλονίκη δείχνει 15 περίπου νεαρούς να ξυλοκοπούν δύο άτομα έξω από ΕΠΑΛ στον Εύοσμο. Για το εν λόγω περιστατικό η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας έκανε λόγο για επίθεση εξωσχολικών σε μαθητές.

Σύμφωνα με το Thestival.gr το συγκεκριμένο βίντεο κυκλοφόρησε σήμερα Τετάρτη στα social media με την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας να αναφέρει «την ώρα που μαθητές του σχολείου καλούσαν σε γενική συνέλευση μερίδα μαθητών με εξωσχολικούς εμφανίστηκαν στην πόρτα του σχολείου, άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στην αρχή, ενώ στη συνέχεια με χτυπήματα και προπηλακισμούς προσπαθούσαν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία και κατέβασαν το πανό που ζητούσε “μόρφωση και υγεία για τους μαθητές”».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης μέλη της Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης πέταξαν τρικάκια στην είσοδο του σχολείου και ανάρτησαν πανό με εθνικιστικό περιεχόμενο.

Μάλιστα όπως καταγγέλλει μαθητής της Γ’ Λυκείου στο thestival.gr, υπήρχαν μαθητές του σχολείου που χαιρετούσαν ναζιστικά, ενώ άλλοι φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ είχαν προηγηθεί επεισόδια πριν από λίγους μήνες, ύστερα από τα σοβαρά περιστατικά με εθνικιστές στο 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που άτομα του ακροδεξιού χώρου εμφανίζονται στο σχολείο και προσπαθούν να πείσουν άλλους μαθητές να συσπειρωθούν μαζί τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις