- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σχοινάς: Τα πανεπιστήμια να βγάζουν Μπουρλά και όχι καταστροφείς
«Με λυπεί κάθε φορά που βλέπω να υπάρχουν στα ελληνικά πανεπιστήμια προβλήματα βίας, καταλήψεις».
Την επιθυμία του τα ελληνικά πανεπιστήμια να επωφεληθούν από την ευρωπαϊκή στρατηγική που παρουσίασε η Κομισιόν εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ερωτηθείς σχετικά με το πώς οι ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες θα ωφελήσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, ο κ. Σχοινάς σημείωσε: «Ως αντιπρόεδρος αρμόδιος για την εκπαίδευση, αλλά και ως Έλληνας, ο οποίος είναι τυπικό παράδειγμα της δημόσιας εκπαίδευσης, τελείωσα το δημόσιο σχολείο, αλλά και το δημόσιο πανεπιστήμιο, με λυπεί κάθε φορά που βλέπω να υπάρχουν στα ελληνικά πανεπιστήμια προβλήματα βίας, καταλήψεις».
«Θα ήθελα τα ελληνικά πανεπιστήμια να τραβούν την προσοχή για την ποιότητα των εκπαιδευτικών τους, των φοιτητών τους, για τη δυναμική τους στον τομέα της έρευνας, του πολιτισμού» προσέθεσε.
Παράλληλα, επισήμανε ότι «τώρα που η Ελλάδα συνολικά οδεύει και πάλι προς την ανάπτυξη, θα ήθελα τα ελληνικά πανεπιστήμια να ακολουθήσουν αυτές τις προσπάθειες αναγέννησης και ελπίζω ότι η στρατηγική μας θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση». «Θα ήθελα τα ελληνικά πανεπιστήμια να συνεχίσουν να παράγουν ανθρώπους όπως ο 'Αλμπερτ Μπουρλά για παράδειγμα, ο πρόεδρος της Pfizer παρά ανθρώπους που καταστρέφουν τον εξοπλισμό των πανεπιστημίων» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.