Ελλαδα

Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν την πρώτη εβδομάδα στα σχολεία

Λιγότερα σε σχέση με την εβδομάδα πριν κλείσουν οι σχολικές μονάδες για Χριστούγεννα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητής με μάσκα για κορωνοϊό σε δημοτικό σχολείο
Λιγότερα τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σε σχέση πριν τις γιορτές © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στα σχολεία τα κρούσματα κορωνοϊού την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας μετά τις γιορτές ήταν λιγότερα σε σχέση με την τελευταία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα.

Για τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία μετά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία από τις γιορτές των Χριστουγέννων έδωσε αναλυτικά στοιχεία ο ΕΟΔΥ.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων εντοπίστηκαν 10.414 λιγότεροι μαθητές ηλικίας 4-18 ετών θετικοί στον κορωνοϊό σε σχέση με την τελευταία εβδομάδα των διακοπών των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, την εβδομάδα πριν κλείσουν τα σχολεία τα κρούσματα κορωνοϊού ήταν 43.608. Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας μετά τις γιορτές οι νέες μολύνσεις που επιβεβαιώθηκαν ήταν 33.194.

Το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι αυτή η μείωση είναι πολύ σημαντική και για έναν ακόμη λόγο: Τα τεστ στους μαθητές ήταν περισσότερα την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, καθώς οι μαθητές κλήθηκαν να κάνουν τρία self test.

Νέες προσλήψεις 2.500 εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία λόγω κορωνοϊού - Το μήνυμα Κεραμέως

Εν τω μεταξύ, σήμερα, Δευτέρα (17/1), η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπέγραψε την απόφαση πρόσληψης 2.500 ακόμη εκπαιδευτικών για κάλυψη αναγκών εξαιτίας του κορωνοϊού.

Οι συνολικές προσλήψεις την τελευταία εβδομάδα ξεπερνούν τις 4.000, στο πλαίσιο του στοχευμένου σχεδιασμού του υπουργείου για να καλυφθούν άμεσα τα κενά στις σχολικές μονάδες λόγω της πανδημίας Covid.

«Έχουμε μόλις 2 κλειστά τμήματα εξαιτίας αριθμού κρουσμάτων μαθητών μεταξύ των περισσότερων από 80.000 σε όλη τη χώρα» δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

Και πρόσθεσε: «Τα παιδιά μας επέστρεψαν στο σχολείο με ασφάλεια, τηρώντας τα μέτρα, και πέραν του αυτονόητου μαθησιακού και ψυχοσυναισθηματικού οφέλους, τα στοιχεία δείχνουν και υγειονομικό κέρδος για την εκπαιδευτική κοινότητα και το σύνολο της κοινωνίας».

Το Υπουργείο Παιδείας έχει διευκρινίσει τι ισχύει με τα self-test αυτήν την εβδομάδα, ενημερώνοντας παράλληλα γονείς και μαθητές για τις αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο όσον αφορά το testing.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ