Ελλαδα

Αεροπλάνο στη Μήλο βγήκε εκτός διαδρόμου κατά την προσγείωση

Η ανακοίνωση της Aegean και οι πρώτες εικόνες

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στη Μήλο αεροσκάφος βγήκε εκτός διαδρόμου κατά την προσγείωση. Οι πρώτες εικόνες από το αεροδρόμιο με το αεροπλάνο. Τι ανακοίνωσε η Aegean.

Στη Μήλο ένα αεροπλάνο βγήκε έξω από τον διάδρομο προσγείωσης. Το συμβάν με το αεροσκάφος σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή (14/1) το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Μήλου.

Πρόκειται για αεροπλάνο της Olympic Air, το οποίο βγήκε εκτός διαδρόμου κατά τη διάρκεια της προσγείωσης. Εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από Αθήνα.

Όπως φαίνεται και στις πρώτες εικόνες που δημοσιεύει το Cyclades24.gr, το αεροσκάφος στη Μήλο βρέθηκε στα χωράφια. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε ο προβλεπόμενος μηχανισμός του αεροδρομίου για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Aegean, προσθέτοντας ότι «η εταιρεία λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο του αεροσκάφους».

Οι πρώτες εικόνες με το αεροπλάνο στη Μήλο που βγήκε εκτός διαδρόμου

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο με τις πρώτες εικόνες από τη Μήλο. Το αεροπλάνο της Olympic Air βρίσκεται εκτός διαδρόμου. Στο σημείο έχει σπεύσει πυροσβεστικό όχημα.

Για σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 ήταν προγραμματισμένες δύο πτήσεις από το αεροδρόμιο της Μήλου. Στο βίντεο φαίνεται και το δεύτερο αεροσκάφος.

Εκτός διαδρόμου αεροπλάνο της Olympic Air στη Μήλο © YouTube/ULTRA MAN

Στα χωράφια κατέληξε αεροπλάνο στη Μήλο κατά την προσγείωση © cyclades24.gr

Τόσο στο αεροπλάνο που βγήκε εκτός διαδρόμου όσο και στο δεύτερο που ήταν έτοιμο να αναχωρήσει, έχουν βγει όλοι οι επιβάτες.

Ανακοίνωση της Aegean για το συμβάν στη Μήλο

Σε ανακοίνωση της η Aegean επισημαίνει ότι το αεροσκάφος βρισκόταν σε κίνηση με χαμηλή ταχύτητα και ήταν έτοιμο για στάθμευση, ωστόσο «παρέκκλινε λίγα μέτρα εκτός του διαδρόμου προσγείωσης» λόγω «έντονων πλαγιομετωπικών ανέμων με ριπές που επικρατούσαν στην περιοχή του αεροδρομίου». Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Aegean:

«Κατά την πτήση ΟΑ 024 από Αθήνα για Μήλο που εκτελείται με αεροσκάφος τύπου ATR42-600, μετά την προσγείωση και ενώ είχε επιβραδύνει και τροχοδρομούσε πλέον με χαμηλή ταχύτητα για στάθμευση, λόγω έντονων πλαγιομετωπικών ανέμων με ριπές που επικρατούσαν στην περιοχή του αεροδρομίου, παρέκκλινε για λίγα μέτρα εκτός του διαδρόμου προσγείωσης.

» Μετά τη στάθμευση του αεροσκάφους, οι 20 επιβάτες που επέβαιναν στην πτήση αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και η εταιρεία λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο του αεροσκάφους».

Καρέ καρέ η απομάκρυνση των επιβατών από το αεροπλάνο στη Μήλο

Η απομάκρυνση των επιβατών από το αεροπλάνο στη Μήλο έγινε με ασφάλεια. Το πλήρωμα άνοιξε τις σκάλες στο αεροσκάφος και οι επιβάτες κατέβηκαν, έχοντας στην κατοχή τους τις χειραποσκευές και τα προσωπικά τους αντικείμενα.

© cyclades24.gr

© cyclades24.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις