- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι 15 συλληφθέντες από τη εκκένωση του εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ
Οι 15 συλληφθέντες από τη χθεσινή εκκένωση του εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ, παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Η εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε εις βάρος τους δίωξη για τις εξής πράξεις (όλες σε βαθμό πλημμελήματος): διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ραδιοσυχνοτήτων.
Οι πρώτες τέσσερις πράξεις είναι από κοινού, ενώ οι δύο τελευταίες συνδέονται με τα κοντάρια και τις ασύρματες συσκευές που βρέθηκαν στο σημείο της κατάληψης. Ένας εκ των συλληφθέντων διώκεται για συνέργεια στις πράξεις της βίας κατά υπαλλήλων και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες, ηλικίας 20 έως 39 ετών, ενώ μεταξύ αυτών είναι εν ενεργεία προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν την προβλεπόμενη από το νόμο αναβολή.
Την ίδια ώρα, έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές ανηλίκων στα νοσοκομεία
Τι αναφέρει διεθνής μελέτη
Τι ισχύει για Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Γαλαξίας, Μασούτης, MyMarket και Lidl
Το χρονικό του συμβάντος
Έχουν ανακοινωθεί 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας
Το χρονικό της υπόθεσης
Μέχρι πότε παραμένει κρεμασμένο
Πώς γιορτάζεται από τη Σέριφο ως τα Μέγαρα
Το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει
Ακινητοποιημένα Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, Τρένα, Προαστιακός - Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Πιο σοβαρά ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.