Ελλαδα

Αγωγή του υπουργείου Υγείας κατά της απεργίας στο Παίδων Πεντέλης

Ζητά να κριθεί η 24ωρη απεργία «παράνομη και καταχρηστική»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παίδων Πεντέλης
Παίδων Πεντέλης © Eurokinissi

Το υπουργείο Υγείας ζητά να κριθεί η 24ωρη απεργία «παράνομη και καταχρηστική» που προκήρυξε το Παίδων Πεντέλης.

Αγωγή στο Πρωτοδικείο της Αθήνας με αίτημα να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης κατέθεσε το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr, η εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης αναμένεται μέσα στη σημερινή ημέρα. Πρόκειται για απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος διέταξε να ακολουθηθούν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

«Μετά την κήρυξη απεργίας εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο» αναφέρει το υπουργείο Υγείας.  

Να θυμίσουμε πως οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης προχώρησαν στην απεργία για να αντιδράσουν στην αναστολή των εφημεριών του νοσοκομείου, την οποία αποφάσισε το υπουργείο με σκοπό αυτό να μετατραπεί σε mega εμβολιαστικό κέντρο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ