- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κατηγορούμενος ο Κώστας Βαξεβάνης για Novartis - Οι 4 κατηγορίες
Πότε απολογείται ο εκδότης του «Documento»
Ο Κώστας Βαξεβάνης αντιμετωπίζει 4 κατηγορίες από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση Novartis. Ο εκδότης του «Documento» απολογείται στις 19 Ιανουαρίου 2022.
Αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες βρίσκεται ο Κώστας Βαξεβάνης. Ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» κ. Βαξεβάνης καλείται να απολογηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2022 για τη φερόμενη εμπλοκή του στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis.
Σημειώνεται ότι η διαδικασία για την υπόθεση Novartis έχει μπει πλέον στο στάδιο των απολογιών των μη πολιτικών προσώπων.
Με βάση τη δικογραφία που έχει προκύψει μετά τις πολύμηνες ανακρίσεις για το σκάνδαλο με την ενοχοποίηση χωρίς στοιχεία 10 πολιτικών προσώπων (Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλου μεταξύ άλλων), η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου στον Άρειο Πάγο Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου απήγγειλε τέσσερις κατηγορίες στον Κώστα Βαξεβάνη.
Ειδικότερα, ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» κατηγορείται για:
- Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία και
- συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος.
Επίσης, η ανακρίτρια τού απήγγειλε δύο κατηγορίες για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας.
Κατηγορούμενοι σε απολογία για την υπόθεση Novartis και οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου
Εκτός από τον Κώστα Βαξεβάνη, η ειδική ανακρίτρια του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, απέστειλε κλήση σε απολογία ως κατηγορούμενους και στους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Τάρκα και Γιάννα Παπαδάκου.
Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου έχει καταθέσει προσφυγή, ζητώντας την ακύρωση της κλήσης της σε απολογία. Όπως έγινε γνωστό, έχει λάβει προθεσμία να απολογηθεί στα τέλη Ιανουαρίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκδήλωση εντάσσεται στον πρώτο κύκλο δημόσιων συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
Η αντιπροσωπεία των αγροτών είναι 25μελής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη
Πώς σώθηκαν όλα τα παιδιά του χωριού - Πού οφείλεται το φαινόμενο
«Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας οδηγήσει στον βούρκο του» - Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση
«Λες ηλιθιότητες, έχουμε ξεφτιλιστεί, παίρνεις γραμμή από τον Περισσό και ταλαιπωρείς τον κόσμο» - «Aπό βλακεία σε βλακεία το πας»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι δήλωσε μετά το συμβάν
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έκκληση για βοήθεια από τους γονείς του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Την παραίτηση της Καρυστιανού ζήτησε το ΔΣ του Συλλόγου των Τεμπών με επιστολή
Το αρνητικό... φορτίο της ημέρας και το κακό «προηγούμενο»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.