Ελλαδα

Γιατί μαθητές ήταν αρνητικοί τη Δευτέρα και θετικοί την Τρίτη;

Τι απαντά το υπουργείο Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές σε σχολείο
Μαθητές σε σχολείο © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας για τους μαθητές που ήταν αρνητικοί τη Δευτέρα και θετικοί την Τρίτη.

Το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τα self test και τη μετάδοση του κορωνοϊού στη σχολική κοινότητα.

Ειδικότερα, αναφέρει το υπουργείο Υγείας υπάρχουν πολίτες που ανησυχούν, θεωρώντας ότι όσοι ανιχνεύθηκαν αρνητικοί στο self test της Δευτέρας, αλλά θετικοί στο τεστ της Τρίτης, πηγαίνοντας στο σχολείο, μετέδωσαν τον ιό.

Έτσι με ανακοίνωση απαντά στο γιατί οι μαθητές που βρέθηκαν σήμερα θετικοί, χθες με τα self test, βγήκαν αρνητικοί.

Η ανακοίνωση του υπουργείου για τα self test και τη μετάδοση του κορωνοϊού στη σχολική κοινότητα

«Υπάρχουν πολίτες που ανησυχούν, θεωρώντας ότι όσοι ανιχνεύθηκαν αρνητικοί στο self test της Δευτέρας, αλλά θετικοί στο τεστ της Τρίτης, πηγαίνοντας στο σχολείο, μετέδωσαν τον ιό. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς:

  • Όσοι έχουν αρνητικό τεστ αντιγόνου δε μεταδίδουν, και
  • Δεν εμφανίζονται όλοι οι θετικοί ταυτόχρονα.

Η επώαση της νόσου δεν έχει κοινή ημερομηνία έναρξης, άρα λογικό είναι να μην εμφανιστούν ταυτόχρονα.

Ανά πάσα στιγμή μπορούν να υπάρχουν θετικά self-test. Το σημαντικό είναι τα εν δυνάμει αυτά κρούσματα να ανιχνεύονται, να περιορίζονται και να ελέγχονται περαιτέρω. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να υπάρχουν οι τακτικοί έλεγχοι για να εντοπίζουν εκείνους που μπορεί να είναι κρούσματα ανά πάσα στιγμή.

Στη φάση που βρισκόμαστε έχει πολύ μεγάλη σημασία οι πολίτες να ενημερώνονται σωστά και υπεύθυνα, ώστε να μπορέσουν να προστατευτούν αποτελεσματικά. Το σχέδιο testing των σχολείων διασφαλίζει ακριβώς ότι τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά και τα κρούσματα εντοπίζονται έγκαιρα και απομονώνονται για να μην υπάρχει διασπορά».

Νωρίτερα εντοπίστηκαν 9.688 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που μαζί με τα χθεσινά 15.547 κρούσματα, ανεβάζει τον συνολικό αριθμό σε 25.235.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ