Ελλαδα

Σεισμός στη Φλώρινα-Παπαζάχος: Υπάρχουν πολλά και άγνωστα ρήγματα

«Αναμένεται πλούσια μετασεισμική ακολουθία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμογράφος
Σεισμογράφος © EUROKINISSI

Σεισμός στη Φλώρινα: Ο καθηγητής Κώστας Παπαζάχος είπε ότι υπάρχουν πολλά ρήγματα και άγνωστα. Τι είπε για τη μετασεισμική ακολουθία.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μετασεισμική ακολουθία στη Φλώρινα μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωφυσικής, πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Κώστα Παπαζάχο.

Ο κ. Παπαζάχος, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε ότι σωστά πάρθηκε η απόφαση να μην ανοίξουν σήμερα τα σχολεία. Επιπλέον ανέφερε ότι η μετασεισμική ακολουθία είναι σε πλήρη εξέλιξη κι επειδή το επίκεντρο είναι πολύ κοντά στη Φλώρινα, οι σεισμοί γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί.

«Η περιοχή είναι χαμηλής σεισμικότητας και έχει πάρα πολλά ρήγματα που είναι παντελώς άγνωστα, όπως και το συγκεκριμένο που έδωσε τον χθεσινό σεισμό και το οποίο δεν είναι χαρτογραφημένο», τόνισε ο καθηγητής του ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:43 χθες και ύστερα από απόφαση των δημάρχων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, κλειστές θα παραμείνουν σήμερα οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί στην ΠΕ Φλώρινας Κυριακή.

Την ίδια ώρα κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων Αμυνταίου και Φλώρινας έχουν αναλάβει υπηρεσία, με στόχο τον έλεγχο όλων των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων. Υπάλληλοι από άλλες Περιφερειακές Ενότητες - Κοζάνης και Γρεβενών - με κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών από τη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν, σήμερα, στη Φλώρινα για να συμμετάσχουν στον έλεγχο των κτιρίων της πόλης.

Βίντεο από τη στιγμή του σεισμού στη Φλώρινα

Βίντεο και οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο καταγράφουν τη στιγμή που «χτυπούν» τα 5,3 Ρίχτερ.

 

10.01.2022 Earthquake in Greece #σεισμος #Ελλάδα

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ