Ελλαδα

Τζανάκης για σχολεία: Υπάρχουν 50.000 ενεργά κρούσματα σε παιδιά

Αντίθετος με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων ο καθηγήτης Πνευμονολογίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το άνοιγμα σχολείων δεν θα έπρεπε να γίνει τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, καθώς υπάρχουν 50.000 ενεργά κρούσματα στα παιδιά, όπως είπε ο Νίκος Τζανάκης.

Τη διαφωνία του για τα σχολεία που ανοίγουν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 εξέφρασε ο Νίκος Τζανάκης. Όπως είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας σε δηλώσεις του, αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 50.000 ενεργά κρούσματα σε παιδιά.

«Αυξήθηκε η συμμετοχή των κρουσμάτων των παιδιών με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη» τόνισε ο κ. Τζανάκης.

Και πρόσθεσε: «Και από Οκτώβρη που άρχισαν οι εκδρομές αυξήθηκε το ποσοστό. Αυτήν τη στιγμή έχουμε 50.000 ενεργά κρούσματα σε παιδιά και πάμε να ανοίξουμε τα σχολεία. Κάποια, τα περισσότερα, δεν μεταδίδουν. Μόνο αυτά που νόσησαν το τελευταίο 7ήμερο».

«Η διασπορά είναι πάρα πολύ μεγάλη για αυτό δεν θα έπρεπε να ανοίξουν αύριο» ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του στο Open ο κ. Τζανάκης. Όπως είπε, αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη για την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Πιστεύω ότι στις 23 Ιανουαρίου θα φτάσουμε πάνω από 50.000 κρούσματα και μετά έρχεται εκτόνωση. Αν και ακόμα δεν ξέρουμε την επίδραση των εορτών και του ανοίγματος των σχολείων. Θα δούμε αυτήν την εβδομάδα τι θα γίνει στα σχολεία» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι δεν τον βρίσκει σύμφωνο «η επικοινωνιακή πολιτική κάποιων ότι η Όμικρον είναι ήπια».

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζονται οι προετοιμασίες για να ανοίξει το mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά στο Παίδων Πεντέλης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις