Ελλαδα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κουλουράκια με μούστο και κανέλα

Τι διαπιστώθηκε στον έλεγχο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κουλουράκια με κανέλα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Κουλουράκια με κανέλα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © Pixabay

Ο ΕΟΦ προχωρεί στην ανάκληση παρτίδων από κουλουράκια με μούστο και κανέλα. Η επωνυμία των προϊόντων και οι εταιρείες που τα παρασκευάζουν.

Κουλουράκια με κανέλα και μούστο ανακαλεί ο ΕΦΕΤ. Όπως ανακοινώθηκε, η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση των επιπέδων των προσθέτων τροφίμων και αρωματικών ουσιών σε τρόφιμα» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία
τροφίμου με στοιχεία:

«Κουλουράκια με μούστο» με την επωνυμία ΜΙΤΖΕΛΑ των 400 gr, με
ημερομηνία λήξης 22.05.2022, που παράγεται από την επιχείρηση ΚΑΟΥΝΑΣ Α.Ε., με έδρα την Αμαλιάπολη Αλμυρού.

Το προϊόν, εξετάστηκε από την Α’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., όπου διαπιστώθηκε ότι περιέχει κουμαρίνη σε τιμή που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται στην επόμενη σελίδα του δελτίου τύπου), να μην το καταναλώσουν.

Τα κουλουράκια με κανέλλα που ανακαλούνται από τον ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση των επιπέδων των προσθέτων τροφίμων και αρωματικών ουσιών σε τρόφιμα» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία:

«Κουλουράκια ΚΑΝΕΛΑΣ» με την επωνυμία ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ, των 400 gr, με ημερομηνία παραγωγής 18.11.2021, ημερομηνία λήξης 18.05.2022 και αριθμό παρτίδας 142 που παράγεται από τον ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΤΕΛΕΟΥ με έδρα τον Πτελεό Μαγνησίας.

Το προϊόν, εξετάστηκε από την Α’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., όπου διαπιστώθηκε ότι περιέχει κουμαρίνη σε τιμή που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται στην επόμενη σελίδα του δελτίου τύπου), να μην το καταναλώσουν.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κουλουράκια κανέλας. Ανακοίνωση για την απόσυρση από την αγορά τέτοιου προϊόντος είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι, και συγκεκριμένα στις αρχές Ιουλίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ