Ελλαδα

Τα κρούσματα σήμερα κοντά στις 50.000 - Τι είπε ο Θάνος Πλεύρης

Μεγάλη η διασπορά του ιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κόσμος με μάσκα για κορωνοϊό στην Ερμού
Κόσμος με μάσκα για κορωνοϊό στην Ερμού © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Τα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2021 θα φθάσουν κοντά στις 50.000, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Τα κρούσματα κορωνοϊού προσεγγίζουν τις 50.000 και σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022, όπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης. Σημειώνεται ότι ένα 24ωρο νωρίτερα ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει αρνητικό ρεκόρ με 50.126 κρούσματα.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το πρωί, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι η εικόνα για τα κρούσματα και την πορεία τους δείχνει ότι οι συνολικές μολύνσεις Covid-19 που θα ανακοινώσει το απόγευμα ο ΕΟΔΥ θα είναι κοντά στις 50.000.

Ο υπουργός υγείας διαβεβαίωσε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ασθενής διασωληνωμένος με τη μετάλλαξη Όμικρον, η οποία εντοπίστηκε στην Ελλάδα στις 20 Δεκεμβρίου. Και πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο αυτό, η αύξηση των κρουσμάτων από μόνη της δεν πρέπει να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για το άνοιγμα των σχολείων».

Εν τω μεταξύ η μεγάλη διασπορά του ιού δεν άλλαξε τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022. Μετά τη θετική εισήγηση από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκε οι μαθητές να κάνουν τρία self test την εβδομάδα. Προς αυτήν την κατεύθυνση ξεκινά η δωρεάν διάθεση των self test, με το υπουργείο να δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικές οδηγίες για το πότε πρέπει να γίνουν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ