Ελλαδα

Ομηρία στον Αγ. Παντελεήμονα: Απολογείται σήμερα ο δράστης

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα
Ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Απολογείται ο 34χρονος Αιγύπτιος για την υπόθεση ομηρίας και ξυλοδαρμού της συντρόφου του στον Άγιο Παντελεήμονα.

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης αναμένεται να δώσει σήμερα ο 34χρονος Αιγύπτιος για την υπόθεση ομηρίας και ξυλοδαρμού της 31χρονης συντρόφου του στον Άγιο Παντελεήμονα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρπαγή, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εκρηκτικές ύλες και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φιάλη υγραερίου και αναπτήρας.

Η νεαρή γυναίκα με καταγωγή από τη Βουλγαρία, εχθές Τρίτη 4 Ιανουαρίου, καταθέτοντας ενώπιον του ανακριτή φέρεται να περιέγραψε με λεπτομέρειες τα όσα έζησε στα χέρια του απαγωγέα της. Παράλληλα εξέφρασε τους φόβους της ότι στην περίπτωση που ο κατηγορούμενος αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του θα επιχειρήσει να την σκοτώσει.

Ομηρία στον Αγ. Παντελεήμονα: «Με χτυπούσε ασταμάτητα σε live μετάδοση στο Facebook»

Την επίθεση που δέχθηκε όταν ο 34χρονος την πήρε όμηρο στο διαμέρισμά του στον Άγιο Παντελεήμονα περιέγραψε στους αστυνομικούς η 30χρονη γυναίκα. Όπως ανέφερε στην κατάθεσή της ο 34χρονος τη χτυπούσε κάνοντας, μάλιστα, ζωντανή μετάδοση μέσω του Facebook.

«Ζω τρία χρόνια στην Ελλάδα. Με τον Αχμέντ έχουμε σχέση τους τελευταίους 4 μήνες. Μου είχε πει ότι θέλει να πάω εγώ και η αδερφή μου στο σπίτι του να κάνουμε Πρωτοχρονιά. Δεν πήγαμε και εκνευρίστηκε. Ήταν ευέξαπτος και είχε επιθετική συμπεριφορά, και προκαλούσε τσακωμούς για ασήμαντες αιτίες», ανέφερε η 30χρονη και πρόσθεσε:

«Εισέβαλε στο σπίτι στο Γαλάτσι, με χτυπούσε με κλωτσιές και μπουνιές, ενώ με έπιασε από τα μαλλιά και με έσερνε στο πάτωμα έως έξω.

»Προσπαθούσα να τον ηρεμήσω, αλλά δεν με άφηνε να μιλήσω. Μου πήρε το κινητό τηλέφωνο, με βιντεοσκοπούσε και έκανε ζωντανή μετάδοση στο Facebook σε φίλους του στην Αίγυπτο. Με πήγε στο σπίτι του και με χτυπούσε ασταμάτητα.

»Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, πήρε τη φιάλη υγραερίου, άνοιξε τη στρόφιγγα, έφυγε αέριο και κράταγε τον αναπτήρα στα χέρια. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Έλεγε στους αστυνομικούς ότι τον είχα απατήσει, ότι είμαι δική του γυναίκα, θα με κάνει ό,τι θέλει και να μην τους νοιάζει. "Δεν βγαίνω με τίποτα έξω", έλεγε και ότι θα πεθάνουμε όλοι μαζί. Έλεγε ότι τον έχουν πιάσει 7 φορές χωρίς να έχει κάνει τίποτα και ότι δεν υπάρχουν νόμοι εδώ».

Ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα
Ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα © Eurokinissi

Το χρονικό της ομηρίας

Το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς άρπαξε τη σύντροφό του από το διαμέρισμα που εκείνη έμενε με την αδερφή της, στο Γαλάτσι, και στη συνέχεια την οδήγησε ως το κέντρο της Αθήνας και την πολυκατοικία στον Άγιο Παντελεήμονα όπου απειλούσε να τη σκοτώσει.

Η πολυκατοικία βρίσκεται στην οδό Αλκιβιάδου 55, κοντά στην πλατεία Βικτωρίας. Για λόγους ασφαλείας, το κτήριο εκκενώθηκε από τις Αρχές. Σύμφωνα με μαρτυρίες, από το σπίτι ακουγόταν φασαρία, ενώ η αδελφή του θύματος απαγωγής, ο 34χρονος οδήγησε με τη βία και με την απειλή μαχαιριού στο σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα που ενημέρωσε τις Αρχές είναι η αδερφή του θύματος που κατήγγειλε τον αλλοδαπό ότι οδήγησε την αδερφή της όμηρο από το Γαλάτσι στον Άγιο Παντελεήμονα γι' αυτό και αρχικά επικράτησε σύγχυση για το σημείο όπου εξελισσόταν το συμβάν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ