Ελλαδα

Τι αλλάζει στο πιστοποιητικό νόσησης και τη χορήγησή του

Ποιοι κάνουν υποχρεωτικά μοριακό τεστ PCR

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοπέλα με μάσκα για κορωνοϊό σε σημείο όπου διενεργούνται rapid test από τον ΕΟΔΥ
Κοπέλα με μάσκα για κορωνοϊό σε σημείο όπου διενεργούνται rapid test από τον ΕΟΔΥ © EUROKINISSI

Αλλαγές στο πιστοποιητικό νόσησης και στον τρόπο χορήγησής του με μοριακό PCR και rapid test. Τι ισχύει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Νέα δεδομένα με το πιστοποιητικό νόσησης μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Όπως ανακοινώθηκε, αλλάζει ο τρόπος χορήγησης του πιστοποιητικού νόσησης.

Στην ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για τα σχολεία που ανοίγουν τη Δευτέρα με περισσότερα τεστ, ο κ. Πλεύρης παρουσίασε όλες τις αλλαγές.

Σύμφωνα και με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε, οι εμβολιασμένοι θα αρκεί να έχουν θετικό rapid test για την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης. Οι ανεμβολίαστοι, όμως, θα πρέπει να επιβεβαιώνουν την θετικότητα με PCR. Σημειώνεται ότι από την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 η ανώτατη τιμή των PCR test είναι τα 47 ευρώ.

Όσον αφορά την αναρρωτική άδεια από την εργασία, αρκεί το θετικό rapid test για όλους τους εργαζομένους και οι εργοδότες θα πρέπει να το αποδέχονται.

Τι αλλάζει στα πιστοποιητικά νόσησης: Ποιοι θα το εκδίδουν με μοριακό & ποιοι με Rapid test

Θάνος Πλεύρης: Κυρίαρχη στην Ελλάδα η μετάλλαξη Όμικρον - Πιέζεται το Σύστημα Υγείας

Η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη στη χώρα μας και η άνοδος των κρουσμάτων αναμενόμενη, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη παραλλαγή είναι η πλέον μεταδοτική, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας την Τρίτη (4/1).

Ο κ. Πλεύρης μίλησε για την πίεση που υπάρχει στο ΕΣΥ, η οποία σε πρώτη φάση παρατηρείται στα επείγοντα περιστατικά κυρίως και στις απλές κλίνες.

«Είμαστε σε συνεχή παρακολούθηση και για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ αλλά και για να κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζονται» σημείωσε και αναφέρθηκε στη συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών. Άμεσα, όπως είπε, θα διατεθεί από τις ιδιωτικές κλινικές το 10% έως 15% των απλών κλινών τους προκειμένου να διαχειρίζονται covid περιστατικά.

Και πρόσθεσε: «Συνεργασία υπάρχει και στο σκέλος των κλινών ΜΕΘ που το σύνολό τους έχει διατεθεί για non covid περιστατικά στο ΕΣΥ, αλλά και σε άλλα περιστατικά non covid που διαχειρίζονται οι ιδιωτικές κλινικές κατόπιν κατεύθυνσης που δίνεται από το ΕΣΥ».

Το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε «μαύρο» ρεκόρ με 50.126 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ