- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με απέλαση στην Τουρκία απειλείται ο Αρμένιος Σεβάν Νισανιάν
Κρατείται στη Σάμο - Τι αναφέρει η Ελληνίδα σύζυγός του
Ο Αρμένιος διανοούμενος Σεβάν Νισανιάν απειλείται με απέλαση στην Τουρκία. Κρατείται στη Σάμο και περιμένει τη δίκη.
Με απέλαση στην Τουρκία απειλείται ο Σεβάν Νισανιάν, ο Αρμένιος διανοούμενος που ζει στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Ο Σεβάν Νισανιάν έχει ζητήσει άσυλο μετά τη φυγή του από τουρκική φυλακή, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης.
Σε μήνυμά της στο Twitter η Ελληνίδα σύζυγός του, Ήρα Τζούρου, αναφέρει για τον 66χρονο ότι τέθηκε υπό κράτηση την περασμένη Πέμπτη και σήμερα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου για να ληφθεί η απόφαση αν τελικά θα απελαθεί στην Τουρκία.
Ο διαπρεπής διανοούμενος από την Αρμενία και δημόσιος σχολιαστής για τα τεκταινόμενα στην Τουρκία έχει καταδικαστεί σε 17 χρόνια φυλάκιση. Έχει επανειλημμένα μιλήσει δημόσια για τη Γενοκτονία των Αρμενίων και ασκήσει κριτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην προσπάθειά του να περιορίσει την ελευθερία της γνώμης και να «φιμώσει» τον Τύπο.
— Ira Tzourou (@IraTzourou) January 1, 2022
Η άδεια παραμονής του Σεβάν Νισανιάν δεν ανανεώθηκε από τις ελληνικές αρχές, με αποτέλεσμα να μπει από την Αστυνομία σε «λίστα ανεπιθύμητων», όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Απόστολος Δοξιάδης.
«Η απέλαση θα σημαίνει ότι θα στείλουμε έναν γενναίο φίλο της Ελλάδας, αρμένιο πολίτη, στα μπουντρούμια του Ερντογάν για δεκαεπτά χρόνια. Ο ίδιος και οι δικηγόροι του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και αποζητούν την άμεση προσφυγή σε αυτήν» προσθέτει.
Τι αναφέρει η πρεσβεία της Αρμενίας για τον Σεβάν Νισανιάν
Σε ανάρτησή της στο Facebook η πρεσβεία της Αρμενίας στην Ελλάδα αναφέρεται στον Σεβάν Νισανιάν και το ενδεχόμενο να απελαθεί στην Τουρκία.
«Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελληνική Δημοκρατία είναι ενήμερη για τις διαδικασίες και τις εξελίξεις γύρω από τον Αρμένιο διανοούμενο, Κωνσταντινουπολίτη, υπήκοο της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Σεβάν Νισανιάν και λαμβάνει όλα τα δυνατά μέτρα για την διευθέτηση του ζητήματος» τονίζει.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.