Ελλαδα

Παύτηκε οριστικά δικαστής που υποχρέωνε το γιο του σε σεξουαλικές πράξεις

Ο πρώην δικαστικός έχει ήδη εκτίσει ποινή φυλάκισης έξι ετών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αμετάκλητη και οριστική είναι η απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας να θέσει εκτός του δικαστικού σώματος τον 49χρονο πρώην Πρωτοδίκη Διοικητικών Δικαστηρίων, Ε.Π. ο οποίος υποχρέωνε - σύμφωνα με την δικογραφία - τον , τότε 5χρόνο γιο του να δέχεται τις σεξουαλικές του επιθυμίες. Ο εν λόγω πρώην δικαστικός λειτουργός εξέτισε την ποινή της κάθειρξης των 6 ετών στις φυλακές της Χαλκίδας που του είχε επιβληθεί για την πράξη αυτή.

Ο Ε.Π. καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε κάθειρξη 6 ετών και 3ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, για «αποπλάνηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος το 10ο έτος της ηλικίας του κατ' εξακολούθηση» τον Φεβρουάριο του 2012. Στη δικαιοσύνη είχε προσφύγει το 2001 η πρώην σύζυγός του Ε.Π. καταθέτοντας σε βάρος του μήνυση για αποπλάνηση του ανηλίκου παιδιού τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο Πρωτοδίκης υποχρέωνε τον τότε 5χρόνο, όταν τον φιλοξενούσε σπίτι του, καθώς ήταν διαζευγμένος, να του ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες, λέγοντας του, μεταξύ άλλων, πως αν δεν δεχόταν «δεν θα του έπαιρνε το απόγευμα παγωτό», ενώ τον υποχρέωνε ακόμη και εκβιαστικά (με ξυλοδαρμό, στέρηση φαγητού κ.λπ.), να δέχεται τις σεξουαλικές του επιθυμίες. Ο Πρωτοδίκης άσκησε αναίρεση στον 'Αρειο Πάγο κατά της εφετειακής απόφασης, αλλά οι αρεοπαγίτες απέρριψαν το αίτημά του, ενώ, στην συνέχεια, ζήτησε από τον 'Αρειο Πάγο την επανάληψη της ποινικής διαδικασίας, αλλά το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο, απέρριψε και πάλι την αίτησή του. Κατά την ακροαματική διαδικασία στο ΣτΕ ο πρώην δικαστικός ισχυρίστηκε ότι υπήρξε σκευωρία της πρώην συζύγου του και μητέρας του παιδιού του, ενώ ανέφερε ότι το παιδί του αντιμετωπίζει προβλήματα αντιληπτικής ανικανότητας. Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε επίσης το αίτημα του Ε.Π. να ανασταλεί η ακροαματική διαδικασία, μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), στο οποίο έχει προσφύγει.