Ελλαδα

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη: Τι λένε οι σεισμολόγοι

Περιφερειάρχης Κρήτης: Δεν έχουν σημειωθεί σημαντικά προβλήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη: Τι λένε οι σεισμολόγοι
Σεισμογράφος - ΑΡΧΕΙΟ © EUROKINISSI

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στα νότια της Κρήτης: Τι λένε οι σεισμολόγοι, Ευθύμιος Λέκκας και Άκης Τσελέντης.

Νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα, 29 Δεκεμβρίου, ανοιχτά της Κρήτης και έγινε αισθητός σε Ηράκλειο και Λασίθι. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση έγινε στις 07:08 το πρωί και είχε ένταση 5,7 Ρίχτερ.

Το επίκεντρό του ήταν στη θάλασσα και συγκεκριμένα 34 χιλιόμετρα δυτικά, νοτιοδυτικά της Άρβης ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 46.6 χιλιόμετρα.

seismos-kriti-mple-arvi.jpg

Λέκκας: Δεν σχετίζεται με τους άλλους σεισμούς στην Κρήτη

«Η σεισμική δόνηση δεν σχετίζεται με τους άλλους σεισμούς στην Κρήτη το προηγούμενο διάστημα, ούτε θα έχουμε μετασεισμική ακολουθία λόγω του βάθους του σεισμού», διευκρίνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

«Υπάρχει μία γενική έξαρση στην περιοχή τον τελευταίο καιρό την οποία και παρακολουθούμε. Ο συγκεκριμένος σεισμός ανήκει στο ελληνολιβυκό τόξο ωστόσο δεν ξέρουμε ακόμα αν σχετίζεται με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου», επεσήμανε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο cretapost, ο καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας. Παράλληλα ο κ. Λέκκας τόνισε ότι «δεν γνωρίζουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός, αυτό θα φανεί από τα στοιχεία που θα συλλέξουμε και θα αναλύσουμε».

Σεισμός στην Κρήτη - Τσελέντης: Ήταν πολύ έντονος

Μιλώντας στο OPEN, o Άκης Τσελέντης εξήγησε πως το επίκεντρο ήταν στα όρια του νησιού με τη θάλασσα. «Έγινε πολύ αισθητός στο νησί, ελπίζω να μην έχουμε επιπτώσεις στα ήδη ευάλωτα κτίρια γιατί ήταν πολύ έντονος», σημείωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Περιφερειάρχης Κρήτης: Δεν έχουν σημειωθεί σημαντικά προβλήματα

Στην πρωινή εκπομπή του Open μίλησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. Όπως υποστήριξε «μέχρι τη στιγμή που μιλάμε δεν έχουν σημειωθεί σημαντικά προβλήματα. Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά. Κοντά στην περιοχή είναι ο δήμος Βιάννου».

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές, οχήματα της Πυροσβεστικής πραγματοποιούν ελέγχους σε όλο το νότιο τμήμα της περιοχής, όπου φαίνεται να έγινε περισσότερο αισθητή η σεισμική δόνηση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ