Ελλαδα

Τσακρής: Μην μείνουμε σε ένα rapid test αν έχουμε συμπτώματα

«Μην πούμε ότι επειδή είχαμε ένα rapid test αρνητικό δεν είναι Όμικρον. Όλοι μας θα εκτεθούμε λίγο-πολύ στην παραλλαγή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rapid test
Test κορωνοϊού © Eurokinissi

Για την εξάπλωση της Όμικρον μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) Αθανάσιος Τσακρής.

Στην εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Τσακρής σημείωσε πως «την προηγούμενη εβδομάδα το 70% των κρουσμάτων αφορούσε στην Όμικρον, κάτι που σημαίνει ότι η παραλλαγή έχει επικρατήσει στη χώρα, όπως παρατήρησε». Ακόμα, προειδοποίησε ότι «αυτήν την εβδομάδα αναμένεται μεγαλύτερη εξάπλωση».

«Ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού είναι πολύ μεγάλος» συμπλήρωσε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε  περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, με «άγνωστο πάντως το πού μπορούν να φθάσουν».

Επίσης, επέστησε την προσοχή στους πολίτες, καλώντας τους «να μην εφησυχάζονται με ένα αρνητικό rapid test, ειδικά εάν έχουν συμπτώματα».

«Θα πρέπει να επιμείνουν με επαναλαμβανόμενα rapid test ή PCR», καθώς όπως ανέφερε, «σε αρκετές περιπτώσεις το αποτέλεσμα θετικοποιείται μετά από αρκετά rapid test» και πρόσθεσε:

«Μην πούμε ότι επειδή είχαμε ένα rapid test αρνητικό δεν είναι Όμικρον. Όλοι μας θα εκτεθούμε λίγο-πολύ στην παραλλαγή» είπε, αναφερόμενος στα περιστατικά που διαγνώστηκαν θετικά ακόμα και έχοντας κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, «τα οποία πάντως νόσησαν πιο ήπια ή ήταν ασυμπτωματικά και με πολύ χαμηλό ιικό φορτίο».

Τέλος, έκανε λόγο για «πολλά περιστατικά σε νεαρά άτομα, εξ ου και καταγράφεται πολύ μεγάλη διασπορά», ενώ η Όμικρον έχει εντοπιστεί τόσο σε εμβολιασμένα, όσο και σε άτομα που είχαν νοσήσει στο παρελθόν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός
«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός

Πλέον είναι απαραίτητο, πρέπει να κατανοηθούν τα αίτια. Απαιτείται να σταματήσουμε να εκπαιδεύουμε τα αγόρια όπως εκπαιδεύτηκαν οι πατεράδες τους. Να τους βοηθήσουμε να κατέβουν από το βάθρο τους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.