Ελλαδα

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Πλεύρης

Οι εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέα μέτρα: Τι εισηγούνται οι ειδικοί. Στο επίκεντρο η διασκέδαση. Το απόγευμα οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Νέα δέσμη μέτρων θα ανακοινώσει το απόγευμα της Δευτέρας η κυβέρνηση. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναμένεται να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν μετά τις εισηγήσεις των ειδικών.

Στόχος των νέων μέτρων να περιοριστεί η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού. Ο σχεδιασμός είναι να ισχύσουν μετά την Πρωτοχρονιά, ωστόσο δεν αποκλείεται ορισμένα από αυτά να τεθούν σε εφαρμογή και πριν τις 3 Ιανουαρίου.

Μια βασική πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι είναι ο περιορισμός του ωραρίου των καταστημάτων διασκέδασης, κάτι που θα κλείσει τυπικά τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Η μια πρόταση είναι για κλείσιμο στις 11 το βράδυ ή στις 12 τα μεσάνυχτα αλλά και να σταματήσει η μουσική από τις 11 μ.μ.

Επιπλέον για την εστίαση προτείνεται η μείωση της χωρητικότητας στο 70% ή να υπάρξουν μεγαλύτερες αποστάσεις. Υπό συζήτηση είναι επίσης το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί η μάσκα υψηλής προστασίας σε όλους τους κλειστούς εσωτερικούς χώρους. Ενώ, δεν  αποκλείεται η επέκταση της τηλεργασίας σε ποσοστό 50%.

Αναφορικά με τα γήπεδα, το επικρατέστερο σενάριο είναι να λειτουργούν με πληρότητα 10% και με πλαφόν θεατών, 1.000 – 2.000 άτομα.

Οι ειδικοί εισηγούνται επίσης την κατάργηση των σχολικών εκδρομών, ωστόσο περαιτέρω συζήτηση για τα σχολεία θα γίνει και την επόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και στο επίκεντρο της συζήτησής τους ήταν η πανδημία.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα πρώτα στοιχεία μέχρι τώρα, δείχνουν ότι η νοσηρότητα της «Όμικρον» φαίνεται να μην είναι τόσο έντονη, όπως η νοσηρότητα της «Δέλτα», ενώ επισήμανε ότι τα μέτρα θα τα υποδείξουν οι ειδικοί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις