Ελλαδα

Δύο κλαμπ στο Γκάζι άνοιξαν, ενώ ήταν σε αναστολή λειτουργίας

Έγγραφο προς τον Δήμο Αθηναιων για αφαίρεση της άδειας λειτουργίας τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλαμπ στο Γκάζι λειτουργούσε κανονικά παρόλο που είχε αναστολή λειτουργίας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Κλαμπ στο Γκάζι λειτουργούσε κανονικά παρόλο που είχε αναστολή λειτουργίας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © Pixabay

Στο Γκάζι δύο κλαμπ με «λουκέτο» για παραβίαση των μέτρων λειτούργησαν κανονικά, με τους αστυνομικούς να κόβουν νέα πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ.

Κανονικά λειτούργησαν δύο κλαμπ στο Γκάζι, στα οποία είχε επιβληθεί αναστολή λειτουργίας, καθώς παραβίασαν τα υγειονομικά μέτρα. Κλιμάκια της ΕΛΑΣ, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021, ανήμερα Χριστούγεννα, διαπίστωσαν ότι τα δύο κλαμπ ήταν ανοιχτά παρά το «λουκέτο».

Επιβλήθηκαν νέα πρόστιμα, αυτήν τη φορά ύψους 30.000 ευρώ (25.000 για παραβίαση της αναστολής λειτουργίας και 5.000 σε φυσικό πρόσωπο), με επιβολή επιπρόσθετης 15ημερης αναστολής λειτουργίας και στα δύο νυχτερινά μαγαζιά.

Όπως έγινε γνωστό, συντάχθηκε έγγραφο προς τον Δήμο Αθηναιων για αφαίρεση της άδειας λειτουργίας τους.

Είσοδος με πλαστά πιστοποιητικά σε νυχτερινά μαγαζιά

Οι έλεγχοι για τα νέα μέτρα ανήμερα Χριστούγεννα ήταν εκτεταμένοι τόσο στην Αττική όσο και την υπόλοιπη χώρα. Κατά τη διάρκεια ελέγχου σε νυχτερινό μαγαζί διαπιστώθηκε ότι δύο πελάτες είχαν μπει με πλαστά πιστοποιητικά νόσησης.

Οι δύο αυτοί πελάτες συνελήφθησαν. Τους επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον καθένα, στον προσωρινά υπεύθυνο επιβλήθηκε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ και κοινοποιήθηκε η αναστολή λειτουργίας 15 ημερών.

Χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά εντοπίστηκαν και τρεις πελάτες σε μεζεδοπωλείο στη Δυτική Αττική, στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο από 300 ευρώ, 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του μεζεδοπωλείου και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας στην επιχείρηση.

Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί συνεχίζουν τους ελέγχους, την ώρα που δεν αποκλείεται -εφόσον υπάρξει νέα επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου- το δεύτερο «πακέτο» με τα νέα μέτρα να έρθει πριν από την Πρωτοχρονιά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ