Ελλαδα

Τραγωδία στα Αντικύθηρα: Μετανάστες πνίγηκαν στη θάλασσα (video)

Στους 11 οι νεκροί - Καρέ καρέ η επιχείρηση διάσωσης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στους 11 οι νεκροί στα Αντικύθηρα από την προσάραξη σκάφους με μετανάστες - Απεγκλωβίστηκαν 90 άνθρωποι από βραχονησίδα.

Οι νεκροί από το ναυάγιο στα Αντικύθηρα έχουν φθάσει τους 11. Πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος περισυνέλλεξε τις σορούς από τη θάλασσα. Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστος ο αριθμός των μεταναστών που επέβαιναν στο ιστιοφόρο σκάφος. 

Από τη βραχονησίδα Πρασονήσι, όπου προσάραξε το σκάφος, απεγκλωβίστηκαν 90 μετανάστες.

Οι διασωθέντες, 52 άνδρες, 11 γυναίκες και 27 παιδιά, επιβιβάστηκαν με ασφάλεια σε πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος. 

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, με τη συνδρομή και κλιμακίου της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Ναυάγιο με μετανάστες στα Αντικύθηρα - Το χρονικό

Οι μετανάστες κάλεσαν την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 σε βοήθεια, μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112, αναφέροντας ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα το σκάφος στο οποίο επιβαίνουν περίπου 100 άνθρωποι. 

Το ιστιοφόρο φέρεται ότι είχε αναχωρήσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πού θα μεταφερθούν για να φιλοξενηθούν προσωρινά οι διασωθέντες μετανάστες. Ακολουθεί το βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού Σώματος στα Αντικύθηρα:

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις