Ελλαδα

Καιρός: Σε ποια περιοχή έδειξε μείον 27 βαθμούς Κελσίου

Παγετός σε Σέρρες, Δράμα, Γρεβενά, Κοζάνη και Ιωάννινα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τσουχτερό κρύο και παγετός στη Βόρεια Ελλάδα. Χειμωνιάτικος ο καιρός σήμερα Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμη και μείον 27.

Δριμύ ψύχος και παγετός επικρατεί στα ορεινά της χώρας σήμερα Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, το πρωί. Ο καιρός είναι χειμωνιάτικος με πτώση της θερμοκρασίας σε αρκετές περιοχές.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteο, η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο ορεινό καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών (-11,8 βαθμοί Κελσίου).

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν επίσης στο Βώλακα Νευροκοπίου (-11,6), στη Βλάστη Κοζάνης (-10,5), στα Γρεβενά (-9,7), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-9,4), και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού Κελάρια (-9,1).

Πίνακας με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη (23/12) © meteo.gr

Στην... κατάψυξη η δολίνη Βαθυστάλου Παρνασσού - Στους -27,8 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Στη δολίνη Βαθυστάλου Παρνασσού το θερμόμετρο στις 09.00 το πρωί σήμερα έδειξε -27,8 βαθμούς Κελσίου. Οι δολίνες είναι φυσικοί σχηματισμοί που προκύπτουν σε υψίπεδα και γενικότερα σε οροσειρές λόγω της καταβύθισης του εδάφους.

Έχουν συνήθως μικρή έκταση και περικλείονται από υψηλότερες ράχες, που τις απομονώνουν από την ευρύτερη ατμοσφαιρική κυκλοφορία. Έτσι, χαρακτηρίζονται από μακρές περιόδους παγετού και από ακραίες τιμές ελαχίστων θερμοκρασιών, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο γράφημα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε live πού επικρατεί παγετός σήμερα Πέμπτη (23/12) στην Ελλάδα:

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις