Ελλαδα

Σύσκεψη Στυλιανίδη με Περιφερειάρχες ενόψει χειμερινής περιόδου

Συζητήθηκαν θέματα καλύτερης προετοιμασίας και συντονισμού για αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων από χιονοπτώσεις και παγετό στο οδικό δίκτυο ενόψει χειμερινής περιόδου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθήνα
Αθήνα (φωτό αρχείου) © EUROKINNISSI/AΛΕΞΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Με συμμετοχή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης Χρήστου Στυλιανίδη, Περιφερειαρχών και εκπροσώπων από τις 13 Περιφέρειες της χώρας πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, 21 Δεκεμβρίου, με συμμετοχή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, Περιφερειαρχών και εκπροσώπων από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, για τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα καλύτερης προετοιμασίας και συντονισμού για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων από χιονοπτώσεις και παγετό στο οδικό δίκτυο ενόψει χειμερινής περιόδου, σύμφωνα και με το Γενικό Σχέδιο για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού με την κωδική ονομασία «Βορέας».

Ο Υπουργός κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι η απόκριση όλου του μηχανισμού σε ζητήματα που προέκυψαν από τις τελευταίες κακοκαιρίες στη χώρα ήταν αποτελεσματική, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες ενόψει χειμερινής περιόδου για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Επιβεβαιώθηκε επίσης η άριστη συνεργασία με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και η χρησιμότητα των Ενιαίων Συντονιστικών Κέντρων σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, μετείχαν οι Περιφερειάρχες Αττικής, Γιώργος Πατούλης, Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, καθώς και Αντιπεριφερειάρχες αρμόδιοι για θέματα Πολιτικής Προστασίας από τις λοιπές Περιφέρειες της χώρας. Συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου, καθώς και στελέχη της ΓΓΠΠ.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ